De Ultieme Lunchtip: 8 maart


In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Deze week is het een gerecht van onze eigen Manuela Kemp! Ze maakt allemaal lekkere tapas, zodat je kunt kiezen.

Maan heeft een proeverijtje gemaakt met broodrolletjes, spiesjes a la caprese en witlofschuitjes met blauwe kaas, peer en een walnootje.


Witlofschuitjes

Ingrediëntenlijst

Witlofschuitjes (liefst lekker groot)
Magor (combi van mascarpone en gorgonzola)
Peer, lekker sappig
Ricotta
Peper en zout
Drupje olijfolie
Walnoten

Maak een mengels van magor, ricotta, kerriepoeder, peper, zout en gesnipperde peer. Gooi er een drupje olijfolie doorheen en meng dit met elkaar. Schep het vervolgens in de witlofschuitjes, garneer met walnoten en je hebt een super lekker hapje!


Broodrolletjes

Ingrediëntenlijst

Wit of bruin casinobrood, in lengte gesneden
Oprolbaar beleg naar keuze, bijvoorbeeld pesto, kaas, zalm, tomaat, rauwkost, mozzarella, ham of salami.

Vraag aan je bakker om een wit of bruin casinobrood in de LENGTE te snijden. Dan krijg je langere plakken.
Thuis beleg je de plakken met alles wat je lekker vindt. Dan rol je zo op in huishoudfolie, goed opstijven. Laat het in de koelkast voor een paar uurtjes. Als je ze uit de koelkast haalt, snij je ze in plakjes. Prikker erin en klaar!


Spiesjes a la Caprese

Ingrediëntenlijst

Kleine bolletjes mozzarella
Snoep tomaten
Verse basilicum
Pesto
Balsamico

Om en om in de Italiaanse kleuren! Rijg de mozzarella en tomaten aan een prikker. Maak een klein mengsel met pesto en balsamico. Niet eroverheen gieten maar druppelen. Dit voor de smaak. 



Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement