De Ultieme Lunchtip: 1 maart


Gezond en biologisch

In TinekeShow komt er elke vrijdag een kok langs die iets heerlijks maakt en voor jou de ultieme lunchtip presenteert. Deze week is het een suggestie van eko-kok Eric van Veluwen, die vooral houdt van gezond en biologisch koken. Hij heeft diverse kookboeken geschreven en zelfs bij een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinster gekookt! Hij maakt een wilde rijst-schotel met curry en groenten.

Wilde rijst-schotel met curry en groenten

Ingrediƫntenlijst

2 deciliter kokosmelk
1 eetlepel currypasta
2 tenen knoflook
1 ui
1 centimeter verse gember
1 pakje rijst
400 gram groentenmix - rode paprika, broccoli, boontjes, doperwt en wortel
50 gram rozijnen
30 gram gebrande cashewnoten


Het recept
Snipper de ui en de knoflook, doe de currypasta erbij en laat 2 minuten goed verhitten. Blus af met de kokosmelk en kook ze in tot er een dikke saus ontstaat. Zeef de saus en laat afkoelen.

Kook de rijst beetgaar en laat uitdampen; meng met de olijfolie en de Oosterse kruiden.

Blancheer de groentes per soort en houd ze beetgaar, meng ze met de gewelde rozijnen.

Maak de schotel op, de rijst, groentes en currycreme op een bord en bestrooi ze met de gebrande cashewnoten.





Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement