De Ultieme Lunchtip: 8 februari


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 8 februari wordt voorbereid door Bruno Bechard! Hij neemt de Franse keuken mee naar de studio.

Broodje burger á la Bruno - met souvenirs de France


Ingredientenlijst

Een halfje Souvenirs de France Campagne brood
1 pot Souvenirs de France knoflookmosterd
1 doosje crunchy uien (gebakken uitjes)
1 krop/zak ijsberg sla
400 gram Souvenirs de France knoflookterrine/varkensburger
4 plakken boeren Morbierkaas
1 fles BBQ sauce
4 rood fruit-Souvenirs de France
2 grote tomaten
2 uien
1 fles ketchup
1 pot Franse Mayonaise Amora (met oranje deksel)
1 handje vol sesamzaadjes
4 prikjes van Japanse stokjes


Grill de knoflook terrine op één kant en leg hem dan aan de kant. Toast één sneetje franse campagne brood aan één kant. Smeer de knoflook Mosterd op het onderste half plakje brood. Strooi knapperige uien over de mosterd heen. Breng en mooi groot stuk ijsberg sla over de de mosterd met knapperige uien. Tegelijkertijd grill je de tweede kant van de knoflook terrine met een plakje Morbier erover heen. Smeer met en kwast de souvenirs-de-france 4 fruits rouge BBQ saus over de morbier.

Als de Morbier lekker gesmolten is leg je de terrine op de ijsberg salade.Daarna leg je twee dunne plakjes tomaat op de kaas Breng een paar verse ui ringen op de tomaat en smeer er dan wat Ketchup overheen.

Smeer wat traditionele amora Mayonnaise  op het bovenste plakje brood Breng de bovenkant met mayo op de ui ringen steek er een prikkertje doorheen.

Aan het einde smeer je ook een klein beetje souvenirs-de-france 4 fruits rouge BBQ saus op de bovenkant van de broodje burger. Strooi er wat sesam zaatjes overheen.

Presenteer de Souvenirs-de-france burger op een houten plankje met bv. frietjes!

Bon appétit!


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement