De Ultieme Lunchtip: 1 februari


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 1 februari wordt voorbereid door Pieter Kok! Hij maakt een heerlijke zelfgemaakte toast met een rilette van gerookte makreel en appel.

Rilette van makreel op toast

Ingrediëntenlijst

1 gerookte makreel (of 2 filets)
1 sjalot
½ gesneden casino wit
125 ml Crème fraiche (of meer naar smaak)
Een drupje/halve theelepel Frambozen azijn
Peper en zout
1 appel (zoet/zuur)
Paar druppels citroensap
Optioneel: Een paar blaadjes kervel


Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (of 200 graden als je die functie niet hebt).

Rooster de boterhammen in een broodrooster. Snij de korstjes er af. Doordat de boterhammen geroosterd zijn kun je nu elke broodje met een mes splitsen in de onder en bovenkant. Leg die helften met de ongeroosterde kant boven op een rooster en rooster ze goudbruin in de oven. Let op, dit kan vrij snel gaan, hou het dus goed in de gaten. Haal ze er uit en leg ze apart. In een koekblik zijn ze weken lang lekker!

Pluk de makreel in een bak en zorg dat er geen graten meer in zitten! Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de creme fraiche en frambozenazijn toe en roer met een vork of spatel stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snij de appel in dunne reepjes en doe er wat citroensap overheen zodat ze niet bruin kleuren.

Maak je toasts op door de rilette er op te doen, een paar reepjes appel en maak af door er een paar blaadjes kervel over te strooien.


Geniet ervan! Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan
Social media
Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement