De Ultieme Lunchtip: 18 januari


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 18 januari wordt gemaakt door Betina Oostveen van Betty's Kitchen: Boerenkool Cake met Halloumi!

Boerenkool Cake met Halloumi


Ingredienten:

  • 4 eieren,

  • 4 eetlepels creme fraiche,

  • 4 eetlepels olijfolie,

  • 2 eelepels tahin sesampasta,

  • 1 theelepel Sumak of paprika poeder,

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel,

  • 100 gram boerenkool,

  • 3 teentjes fijngesneden knoflook,

  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie,

  • 60 gram fijngehakte hazelnoten,

  • 200 gram halloumi kaas,

  • 1 eetlepel sesamzaadjes,

  • Peper en zout.

  • Springvorm, 24 cm doorsnede

Gemaakt door Betina Oostveen van Betty’s Kitchen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of olie.

  2. Kluts de eieren met een flinke snuf peper en zout, de Sumak/paprikapoeder, creme fraiche, olijfolie en tahin. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag tot een egaal geheel. Roer vervolgens de boerenkool, de peterselie, de helft van de hazelnoten (zo'n 30 gram) en de knoflook er doorheen.

  3. Schep het beslag in de taartvorm en verdeel goed over de bodem. Snij de halloumi in plakken en verdeel dit over de bovenkant van de vulling. Strooi ook de sesamzaadjes en resterende hazelnoten over de bovenkant.

  4. Bak gedurende 30 minuten in het midden van de oven. Laat licht afkoelen voordat je hem serveert.











Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement