De Ultieme Lunchtip: 16 november


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 16 november: Zuurkool pastrami tosti met desem brood.

Zuurkool pastrami tosti met desem brood

Ingrediënten

    2 plakken lekker desembrood

    3 plakken pastrami

    Pittig belegen kaas

    Mayonaise

    Ketchup

    Sambal

    Mierikswortel

    Zuurkool (appel, ui, knoflook, geplette jenerverbes, laurier)

Bereiding

De zuurkool zacht koken

Eerst appel in stukjes, ui, knoflook, geplette jeneverbes, lauirier enige tijd te fruiten

Dan zuurkool met beetje water toevoegen en minstens half uur koken. Als het goed wordt hij zacht en zoet.


Sausje

Twee eetlepels mayonaise, beetje ketchup  en sambal door elkaar mengen.


Beleggen

Twee boterhammen uitspreiden

Beide kanten met kaas beleggen

Een kant veel pastrami doen, andere kant beetje zuurkool. Daarover beetje saus smeren

Over de pastrami wat mierikswortel smeren.

Boterhammen op elkaar.

Tosti’s in contactgrill of de pan grillen tot er een mooi korstje is gevormd en de kaas gesmolten is


Eet smakelijk!


Recept van Serge van der Putten.


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement