Tineke de Nooij


Tineke de Nooij hoor je iedere vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur met ' De TinekeShow'.

Tineke de Nooij (27 april 1941, Baarn) is 18 jaar als ze in 1960 bij Veronica solliciteert en wordt daarmee de eerste vrouwelijke dj van Nederland. 

Voor Veronica presenteert Tineke onder meer Koffietijd, Uit de koers met Joost den Draaijer en Tineke. Van 1974 tot 1976 werkt Tineke met Frits Spits en Felix Meurders voor Radio 3 om vervolgens terug te keren als Veronica aspirant omroep wordt. 

Vanaf 1982 wordt haar tv-programma Tineke een groot succes. Ze bedenkt als eerste een format met de opzet van een weekblad, met live muziek. Na het mislukken van TV 10 van Joop van den Ende, die zijn coryfeeën toen over deed aan RTL 4, gaat Tineke daar werken tot 1998. 

Sinds 2010 heeft Tineke weer haar eigen radioprogramma TinekeShow bij MAX op NPO Radio 5. Tineke ontvangt in 2017 de Marconi Oeuvre Award. 

Verder is er een roos naar haar vernoemd, heeft ze haar eigen plantsoen op het Mediapark en wordt sinds 2016 jaarlijks de Tineke Trofee uitgereikt aan een 50-plusser die zich inzet voor de maatschappij.


Presentatoren NPO Radio 5Daniël Dekker - AVROTROS
Ron Kas - KRO-NCRV
Wilfred Kemp - KRO-NCRV
Corné Klijn - AVROTROS
Jacques Klöters - AVROTROS
Bert Kranenbarg - KRO-NCRV
Hans Schiffers - AVROTROS
Tom Dirks - KRO-NCRV
Frits Sissing - AVROTROS
Hijlco Span - KRO-NCRV
Stefan Stasse - KRO-NCRV
Bart van Leeuwen - KRO-NCRV