Kook mee met MAX: Zoetzure bietjes met hangop

  1. Nieuwschevron right
  2. Kook mee met MAX: Zoetzure bietjes met hangop

Kook mee met MAX is begonnen! Elke dag nemen Sandra en Mounir de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit en er zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. De chefs blijven weg van dure ingrediënten en werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem: zo duurzaam mogelijk.

Wie de maaltijden uit Kook mee met MAX maakt, eet gevarieerd: van Hollandse kost tot Aziatische wokgerechten of Mediterrane ovenschotels. Altijd met 200 tot 250 gram groente per persoon. Soms met vlees, soms met vis en af en toe vegetarisch.

Maandag 4 september waren ze te gast bij Tijd voor MAX Radio en Sandra nam heerlijke bietjes met hangop mee. Hieronder het recept!

Zoetzure bietjes met hangop
4 personen

Ingrediënten

4 bieten
1 dl water
1dl natuurazijn
100 gr suiker
0,5 ltr yoghurt
2 theel. mierikswortelpuree
1 eetl. natuurazijn
peper en zout

Bereiding

Schil de bieten en snijd (liefst met een mandoline) in hele dunne plakjes. Meng in een steelpan water, azijn en suiker en breng het geheel aan de kook. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag. Laat nog een minuut doorkoken totdat de suiker goed is opgelost. Leg de plakjes biet minimaal een uur in het zoetzuur. Je kunt de bieten op zoetzuur in een steriele weckpot weken bewaren.

Doe de yoghurt in een schone theedoek, in een vergiet, boven een kom. Laat een nacht uitlekken. Breng de yoghurt op smaak met azijn, mierikswortel en peper en zout.

Leg de plakjes biet op een bord. Serveer met hangop, vers geraspte mierikswortel en bijv. bieslook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.