Thuis op 5 toert door Nederland!

Thuis in eigen land

Deze zomer staat ‘Thuis op 5’ in het teken van de twaalf Nederlandse provincies. Drie maanden lang nemen presentatoren Petra de Joode, Remco Hakkert, Gerja Wolf en Zegert van der Linde de luisteraars mee door het land. Elke week staat een andere provincie centraal. De tocht start op 15 juni in de provincie Drenthe en eindigt op 3 september in Gelderland.

“We maken steeds vier uitzendingen over één provincie”, zegt programmamaker David Kamsteeg. “In die uitzendingen geven we onze luisteraars leuke toeristische tips, brengen we een ode aan de kleinste musea van Nederland. En er is livemuziek: iedere week komt een artiest uit de provincie langs voor een optreden!

Meer dan de moeite waard

“Nederland kent een schat aan mooie plaatsen, verborgen parels en bezienswaardigheden die een bezoek verdienen”, vinden de makers. “Ons land heeft zoveel te bieden, daar wilden we graag eens wat langer bij stilstaan. De zomer is daarvoor wat ons betreft het ideale moment. Zo kan iedereen in coronatijd – of ‘ie nu op de camping of thuis op de bank zit – genieten van het moois dat Nederland te bieden heeft! En wie weet… even later zelf op pad om die ene bezienswaardigheid ook écht te bezoeken.”

De Provincie Quiz

Ter gelegenheid van de provincietour spelen de presentatoren dagelijks het spel ‘De Provincie Quiz’. Daar kun je een Radio 5 goodiepakket, cd en een DAB+ radio mee winnen. De luisteraar moet in 1 minuut zoveel mogelijk vragen over de desbetreffende provincie beantwoorden. Uiteraard ontbreken ook de vertrouwde ‘Thuis op 5’-rubrieken (‘Uit de Media’ en de ‘Dagsluiter’) in de zomermaanden niet.