Zaterdag 12 september 1981

Elektrisch rijden & Hedy D'Ancona

'Een opvallend entree in het Catshuis' drukt de Telegraaf op de voorpagina. Gisteren is het nieuwe Kabinet Van Agt be√ędigd, en het belangrijkste nieuws was kennelijk dat onze spiksplinternieuwe staatssecretaris op het ministerie van sociale zaken een korte broek droeg. Nouja!

Daar willen wij wel meer over horen. Hedy D'Ancona is zaterdag te gast in ons theater. We gaan met haar terug naar 1981, we bespreken het nieuwe kabinet en natuurlijk die korte broek. images/2020/09/1981---Hedy-in-Catshuis-tuin.jpg


In 1981 is er al veel belangstelling voor elektrisch rijden in de wereld. De voorspelling is dat het nog wel een jaar of twintig, misschien dertig zal duren voordat deze auto's op de markt komen, maar men is optimistisch over de mogelijkheden. 

Een elektrische auto maakt weinig lawaai en stoot geen uitlaatgassen uit. Het enige probleem is nog de accu. Die loopt snel leeg en is loodzwaar.

Aan de Technische Hogeschool in Eindhoven wordt gewerkt aan een elektrische Volkswagen Golf.
Ingenieur Leo van Dongen, 27 jaar, heeft de leiding over het project. Zaterdag vertelt hij waar ze aan werkten en hoe dat toen ging.