Zondag 24 mei 1976

Doctor Who & Hockey op kunstgras

Doctor Who is reuzepopulair in 1976. 

Het Britse televisieprogramma Doctor Who gaat over een tijd- en ruimte reiziger die zichzelf The Doctor noemt. The Doctor kan ook een gedaante-verandering doorgaan, zo is de serie in 1976 al aan de vierde hoofdrolspeler toe, 'the fourth Doctor' wordt vertolkt door acteur Tom Baker. 
Deze serie loopt nog altijd door en kan nog steeds op heel veel populariteit rekenen. In 2020 heeft de serie voor het eerst een vrouwelijk Doctor, Brits actrice Jodie Wittaker

In Groot-Brittanie wordt deze serie al sinds 1963 heel erg goed bekeken. Maar in 1976 bereikt The Doctor dan ook eindelijk de Nederlandse televisiekijkers en Nederland is fan!

Zondag gaan we het hebben over deze televisieserie met Bas Pierik van de Dutch Time Travellers Association; de Nederlandse Doctor Who fanclub. 

Doctor Who in 1976:

Alle Doctors op een rij: 


The Doctor in 2020:

Voor het eerst op kunstgras

Er wordt ook gesport zondag in het Theater. 
Nederlandse hockeyers hebben voor het eerst op kunstgras gespeeld. 
Zo goed als we inmiddels gewend zijn van de Nederlandse hockey-teams ging het niet gelijk. In de eerste officiële interland op kunstgras werd het 2-2 tegen Spanje. En als we de kranten mogen geloven mochten de Oranje Heren nog van gelukspreken dat het bij een gelijkspel bleef. 

Hoe dat allemaal ging in 1976 hoor je zondag. Astrid de Jong ontvangt voormalig hockeyer André Bolhuis in het Theater van het Sentiment. Hij speelde vanaf 1969 in het Nederlands hockey-elftal en gaat ons alles vertellen over deze transitie naar kunstgras in 1976. images/2020/05/ANP-300899275.jpg