Zondag 12 april 1966

Pasen in '66 & Kant-en-klaar-eten

Vrolijk Paasfeest!

In 2020 is het Pasen en 1966 is het paasweekend net achter de rug. In Theater van het Sentiment gaan we het hebben over Paas-uitjes en -activiteiten in 1966.
Weet jij nog hoe jij toen Pasen vierde?

De Keukenhof mocht honderdduizend bezoekers ontvangen en ook op de Scheveningse Pier kwamen wel vijftigduizend dagjesmensen af. Ook erg populair dat jaar bleek een rondvaart door de Amsterdamse grachten. In 1966 werkt Ankie de Visser als rondvaart gids bij Rederij Lovers in Amsterdam, zondag neemt zij ons mee op een audio-rondje door Amsterdam. 

Daarnaast is, culinair journalist Felix Wilbrink bij ons te gast. In 1966 wordt het ons steeds gemakkelijk gemaakt.
Koenwisser Nasi Goreng uit blik voor F1.69, of Unox kant-en-klare Tomatensoep voor slechts 0.89 cent. 

Er komen steeds meer kant-en-klare maaltijden en ander blikvoer op de markt. En we kopen het ook! Felix Wilbrink duikt met ons mee terug in 1966 en vertelt ons alles over de opkomst van dit soort 'makkelijke' eten.