Nieuws

Gerard Joling wordt levend standbeeld

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard Joling wordt levend standbeeld

Gerard Joling in één van de BN'ers die zich dit jaar omtovert tot een levend standbeeld tijdens de liveshow 'Nederland staat op tegen kanker'. Gerard kruipt in de huid van Antoni van Leeuwenhoek, de uitvinder van de microscoop.

Gerard vindt het een enorme eer om mee te doen als standbeeld: “Ik heb al een paar keer mogen optreden in het programma, maar nu mag ik in huid kruipen van Antoni van Leeuwenhoek. Hij verdient ook een standbeeld. Veel mensen in mijn omgeving hebben kanker. Vrienden, kennissen…. Ik ga er staan, vóór kankeronderzoek, en vóór het leven.”

De tiende editie van de liveshow Nederland staat op tegen kanker vindt in 2020 op verschillende locaties plaats. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun ervaringen met de ziekte. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes.

Frans Bauer en Willeke Alberti

Vorig jaar waren Frans Bauer en Willeke Alberti te zien als levende standbeelden tijdens de grote liveshow. Willeke kroop in de huid van Koningin Wilhelmina, Frans Bauer kroop in de huid van Antoni van Leeuwenhoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 19 augustus om 20.55 uur op NPO 1