Daniël Dekker ontvangt Marconi Oeuvre Award

Daniël Dekker is vanmiddag verrast met de Marconi Oeuvre Award. De DJ werd tijdens zijn dagelijkse radioprogramma ‘Lunch Lekker met Daniël Dekker’ op NPO Radio 5 verrast door Radioring-presentator Rob Jansen.

De jury van de Marconi Award prijst Daniël Dekker vanwege “zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart.”

Daniël Dekker was jarenlang werkzaam bij de AVROTROS, waar hij onder anderen de radioprogramma’s Gouden Uren en Muziekcafé op NPO Radio 2 presenteerde. Daarnaast zette hij zich jarenlang in voor Sterren NL en was hij dagelijks te horen op Sterren NL Radio.

Afgelopen zomer maakte Daniël de overstap naar Omroep MAX.

Om dit Facebook-bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paradepaardjes

Het volledige juryrapport klinkt als volgt: “Daniël kwam het meest tot zijn recht in zijn 'paradepaardjes' Gouden Uren - dat hij 16 jaar maakte - en Muziekcafé, waarvoor hij bijna 15 jaar lang de presentatie voor zijn rekening nam.

Gouden Uren op Radio 2 was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland. En Muziekcafé maakte hij tot dé plek voor live muziek op de Nederlandse radio en dan met name live muziek van Nederlandse artiesten. Want zijn passie voor het Nederlands product was (en is) enorm.

Nederlandstalige artiesten kregen een plek in de Gouden Uren, Nederlandse bands konden terecht in Muziekcafe en het volkse genre gaf hij een kans op NPO Sterren NL.

Daarnaast zorgde hij vanaf 2013 voor het frisse geluid van onze inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Momenteel maakt Daniël nog steeds radio bij NPO Radio 5, dus hij is allesbehalve klaar met het schrijven van nóg meer radiogeschiedenis.

Het is daarom hoog tijd dat de Oeuvre Award 2020 naar hem gaat.”


Delen


Spotify