Carnavalsartiesten brengen troostlied uit op elfde-van-de-elfde

Hoewel de elfde van de elfde traditioneel de aftrap is van het nieuwe carnavalsjaar, valt ook dit feest in het water door de gevolgen van het coronavirus.

Géén grote carnavalsoptochten, polonaises komen tot stilstand en lege kroegen en pleinen tot gevolg. Met pijn in het hart van veel carnavalsvierders in Nederland. Daarom steken meer dan 25 carnavalsartiesten de koppen bij elkaar en duiken (op gepaste afstand) de studio in. Vandaag om 11:11 uur brengen zij een prachtig lied uit dat troost moet bieden aan carnavalsvierders, de duizenden vrijwilligers bij verenigingen én alle kroegbazen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Niet Altijd Rozengeur

De voorbije jaren waren het Brabantse Veul Gère en Sjpringlaevend uit Limburg verantwoordelijk voor veel carnavalshits. Dit jaar nam Veul Gère het initiatief en waren Sjpringlaevend en Omroep Brabant de eerste die ze benaderden voor een bijzondere samenwerking. Achter de gezamenlijke artiestennaam Niet Altijd Rozengeur gaan meer dan 25 carnavalsartiesten schuil, naast de initiatiefnemers onder meer Lamme Frans, De Deurzakkers, Ferry van de Zaande, Vieze Jack en Niek & Danny.

De mannen van Veul Gère: "Carnaval is per definitie een feest om dagelijkse zorgen even achter je laten. We begrijpen dat we dit jaar allemaal pas op de plaats moeten maken en de polonaise voorlopig stilstaat. Maar tegelijkertijd hopen we alle carnavalsvierders van Nederland met ons nummer op de elfde-van-de-elfde iets moois te bieden.”

Stichting Muziekids

Carnaval is een feest van plezier en even de zorgen van alledag vergeten. De winst van het nummer gaat naar Stichting Muziekids. De stichting wil het verblijf van kinderen in ziekenhuizen door muziek iets leuker maken. In het ETZ Elisabeth in Tilburg is inmiddels een Guus Meeuwis Muziekids Studio geopend.


Delen


Spotify