Het origineel van de megahit 'De Toreador'

Oh oh oh signorita. Dit is ‘t momento! Na het horen van deze zin gaat het dak eraf tijdens het carnaval van 2020. De 27-jarige Oeteldonker Wilbert Pigmans wordt dankzij het succes met De Toreador in één klap een bekende Nederlander.

Je kan geen café of feesttent binnenlopen zonder de hit van Wilbert Pigmans en dj’s van Opgeblazen te horen. De Toreador is dé carnavalskraker van 2020, en dan te bedenken dat de hit niet eens als carnavalsnummer bedacht werd. Het nummer werd al in mei 2019 opgenomen.

Kantinehit

“Met deze plaat zijn we 1,5 jaar bezig geweest. Op een gegeven moment stonden we te draaien bij een lokale voetbalvereniging en kwamen ze het originele liedje aanvragen. Op één of andere manier was dat hun clublied en toen dachten we: laten we hier een nieuwe versie van maken”, aldus de dj’s van Opgeblazen.

Bij de zoektocht naar een zanger voor het nummer kwam Opgeblazen uit bij Pigmans, die de kans met beide handen aangreep.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Voor het origineel duiken we 50 jaar terug de tijd in. In 1970 wordt de zanger Jacques Herb ontdekt op een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner, waar hij tevens won met zijn eigen geschreven nummer De Toreador.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Na het winnen van de talentenjacht staat Jacques Herb aan het begin van een succesvolle zangcarrière. Het zelfgeschreven nummer De Toreador zorgt ervoor dat hij in contact komt met Pierre Kartner die vervolgens voor hem het nummer Manuela bewerkte, waarmee Jacques een enorme hit scoorde.

Lees ook: Het origneel van 'Als de zon schijnt'


Delen


Spotify