Het origineel van 'Ik zing dit lied voor jou alleen' van Jan Smit

Jan Smit heeft vele hits op zijn naam staan. Bijna ieder nummer die de zanger uitbrengt verandert in goud. ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ is de eerste solosingle die de (toen nog kleine) zanger uitbracht. Het lied kwam in 1997 gelijk binnen op nummer 1 in de Nederlandse hitparades: de succesvolle zanger Jan(tje) Smit was geboren.

Ik zing dit lied voor jou alleen werd geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp. De band ontdekte het talent van Jan Smit toen ze hem hoorden zingen in het jongenskoor de Zangertjes van Volendam. 

Een paar jaar later pakten ze de kans om voor de jonge zanger zijn eerste lied te schrijven. Ik zing dit lied voor jou alleen stond zeven weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Na de release van het liedje kon niemand meer om de 11-jarige Jan Smit heen.images/2020/08/ab5eaf601e.jpg


Ode aan oma

Jan Smit droeg het lied op aan zijn overleden oma. In het nummer komen herinneringen naar boven aan de dingen die ze samen deden en het verdriet dat hij heeft na haar dood. 

Zo zingt hij: ‘Oh lieve oma, waar ‘k van hou, ‘t is hier zo eenzaam zonder jou’. De boodschap van dit nummer deed veel harten smelten.

Lees ook: Het origineel van 'Mooi was die tijd' van Corry Konings

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andrea Jürgens

De hit is een cover van Ich zeige dir mein Paradies van het Duitse kindsterretje Andrea Jürgens. Het Duitse liedje was in 1978 één van de grootste successen van de (inmiddels overleden) zangeres. 

In het nummer zingt Andrea over een opvallende vogel die ze vaak bij haar kamerraam hoort zingen. Ze zegt tegen de vogel ze hem graag haar ‘paradijs’ wil laten zien, dat haar kamer is. Andrea was een grote zangeres in Duitsland en had veel gouden platen op haar naam staan.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Delen


Spotify