6x haartips van Sieneke

Voordat Sieneke nationaal en internationaal bekend werd door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, deed Sieneke de kappersopleiding. Alhoewel ze de opleiding niet volledig kon afronden vanwege haar carrière als zangeres, weet ze wel heel veel over haren en deelt ze graag haar tips met jou.

1. Was je haar slechts één keer in de week

Sieneke wast haar haar slechts één keer in de week: “In het weekend was ik mijn haar en doe ik er een repair masker in. Daarna föhn ik het, zodat het de hele week goed blijft zitten.” Sieneke voegt eraan toe: “Niet iedereen kan één keer in de week zijn haar wassen, maar het is wel het beste. Je haar wordt juist vet als je het veel wast.”

Voor de mensen die het elke dag wassen, geeft ze de tip: “Je wast, als het ware, een beschermlaagje van je haren af, waardoor het juist vetter wordt. Probeer het wassen van je haar telkens een dag uit te stellen. Dan zul je merken dat het binnen een paar weken minder snel vet wordt. Het helpt echt.“

Bekijk hier de verschillende haarstijlen van Sieneke door de jaren heen:

2. Gebruik droogshampoo

Voor de dagen dat Sieneke niet haar haar wast, gebruikt ze een droogshampoo: “Ik sport nu heel veel. Daar ga je natuurlijk van zweten en dat merk je ook aan je haar. Dus halverwege de week vind ik mijn haar er al iets minder fris uitzien. Dan is droogshampoo heel handig om te gebruiken. En dat is ook nog eens heel fijn, want dan krijg je een iets stuggere structuur in je haar, waardoor het ook weer beter in model blijft zitten.”

3. Gebruik een haarpoeder voor meer volume

Een andere tip om meer volume in je haar te creëren, is door het gebruik van een haarpoeder. Sieneke gebruikt dit zelf altijd na de wasbeurt: “Na het wassen is mijn haar slapper. Doordat ik bij de aanzet van mijn haar een haarpoeder aanbreng, wordt mijn haar weer wat stugger en krijg het meer volume.

4. Gebruik haarpillen bij haaruitval

Sieneke had na haar zwangerschappen veel last van haaruitval. Om dit tegen te gaan, slikte ze speciale haarpillen van de drogist. “Die haarpillen zijn echt supergoed. Die nam ik in combinatie met multivitamines. In het begin nam ik er twee per dag en de maanden erop nog maar 1, want je moet ze wel 3 maanden slikken. Dat was echt niet normaal, dat werkte heel goed. Je krijgt er minder haaruitval door en je merkt dat je haar weer voller wordt.

5. Denk goed na over je kleur

“Ik ben best wel in voor veranderingen. Tegenwoordig is dit wel iets minder dan vroeger. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn haar weleens heel donker geverfd, bijna tegen het zwarte aan. Daar zat een hele mooie violet-gloed doorheen. Dat vond ik zo mooi!

Maar het nadeel is dat het zo lang duurde voordat die kleur weer uit mijn haar was. Als je dan na deze donkere kleur een lichtere kleur wilt, moet je veel geduld hebben. Ik was zo weer twee jaar verder. Hetzelfde geldt voor de kleur rood. Dat vind ik heel mooi, maar het gaat heel moeilijk uit je haar. Daar denk ik nu wel twee keer over na.

Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. Laat geen pony knippen

"Ik heb meerdere keren een pony laten knippen. En al die keren had ik daarna eigenlijk gelijk spijt. Dus ik heb ook tegen mijn kapster gezegd: Ook al zeg ik dat je een pony moet knippen, je moet het niet meer doen."

Bij het Nationaal Songfestival, had Sieneke een rechte pony. Daarover zegt ze: "Dat heb ik heel lang gehad. Maar als je het dan wil laten groeien, kom je in een periode dat je er helemaal niks mee kunt. Daar moet je dan doorheen. En voordat je daar doorheen bent, dat duurt weer heel lang. Dus voor nu zeg ik: Ik knip geen pony meer.“

Mocht Sieneke toch wel besluiten een pony te knippen, heeft ze gelukkig haar kapster nog die haar tegenhoudt! ;-)

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Delen


Spotify