Het origineel van 'Mooi was die tijd' | Corry Konings

Al op 15-jarige leeftijd zong Corry Konings als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner.

Pierre koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels. De grootste hit van Corry en de Rekels was Huilen is voor jou te laat uit 1970. Twee jaar later startte Corry een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten en Mooi was die tijd. De single Mooi was die tijd kwam uit in 1990 en werd uitgebracht op de LP Leven en laten leven. Dit zorgde voor een opleving van haar solocarrière.Schön war die zeit

Toen iemand van het artiestenbureau het nummer Schön war die zeit op de Duitse radio hoorde, was het nummer in Nederland nog niet doorgebroken. Corry en haar team namen het nummer opnieuw op en gaven hun eigen draai eraan. ‘’De hit is niet meer weg te denken uit mijn repertoire", aldus Corry. 

Het origineel Schön war die zeit komt van de Britse zanger Roger Whittaker. De songwriter heeft wereldwijd meer dan 55 miljoen platen verkocht. Zijn bekendheid begon met de hit The Last Farewell uit 1971. In zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten stond het nummer hoog genoteerd in de hitlijsten. De platen met The Last Farewell erop gingen wereldwijd meer dan 10 miljoen keer over de toonbank. Rond die tijd verbreedde de Engelsman zijn horizon door - ook met succes - Duitstalige nummers als Albany, Eloisa, Leben mit Dir en Schön war die Zeit op te nemen en uit te brengen. Fluittalent

De Britse zanger staat - naast zijn stem - ook bekend om zijn fluittalenten. Zo zijn de nummers Mexican Whistler en Irish Whistler volledig gefloten door Roger.
Delen


Spotify