Het origineel van 'Laat me leven' van Gerard Joling en Tino Martin

Gerard Joling en Tino Martin doken in 2017 samen de studio in om de single 'Laat me leven' op te nemen. Het nummer werd datzelfde jaar uitgebracht.

Volgens Gerard Joling klinken zijn stem en die van Tino Martin perfect bij elkaar. Dit vond het publiek ook, want het duet kreeg lovende reacties. Laat me leven behaalde dit jaar zelfs een gouden status, omdat het meer dan zes miljoen keer gestreamd is. 

Niet alleen het nummer van de twee zangers is prachtig, maar voor de videoclip hebben ze ook flink uitgepakt. De opnames zijn gemaakt bij Huis de Voorst, een prachtig landgoed in het Gelderse Eefde. Niet voor niets dat de clip al meer dan één miljoen keer bekeken is.

De tekst van het nummer gaat over afscheid nemen van een geliefde terwijl je nog veel vragen hebt over de relatie.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Jimmy Fontana

Het nummer is een cover van het Italiaanse liedje Il mondo van Jimmy Fontana. De zanger bracht Il mondo in 1965 al uit en had -opvallend genoeg - in Nederland alleen succes met dit nummer. Il mondo stond één week in de Top 40.

Andere nummers van Jimmy Fontana haalden de Nederlandse hitlijsten niet. Het liedje gaat net als Laat me leven over de liefde. Ook in Italië was dit de succesvolste single van de zanger. Het nummer bereikte de eerste plaats in de Italiaanse hitparade.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Verschillende talen

Het nummer wordt later onder andere in het Engels (door Engelbert Humperdinck), Frans (door Hervé Vilard) en Spaans ( door Roberto Vaz en Javier Solis) gecoverd. Ook werd het nummer gebruikt voor films en tv-shows.
Delen


Spotify