Het origineel van Dokter Bernhard | Bonnie St. Claire & Ron Brandsteder

Dokter Bernhard van Bonnie St. Claire & Ron Brandsteder stond in 1976 hoog in de Nederlandse hitlijsten. Nog steeds is het nummer een onvergetelijke hit van de zangeres en kan iedereen het nog steeds meezingen.Dokter Bernhard

In het nummer zingt Bonnie St. Claire over een vrouw van wie haar man in het ziekenhuis ligt en waar ze zich zorgen over maakt. Met dokter Bernhard (Ron Brandsteder) heeft ze contact over de gesteldheid van haar man. Hij zegt dat dat er niks aan de hand is en dat ze zich niet druk hoeft te maken. Later in het nummer wordt de vrouw gebeld met slecht nieuws, mogelijk dat haar man op sterven ligt of al is overleden. Dokter Bernhard verwijst naar Christiaan Barnard, de eerste arts ter wereld die een harttransplantatie uitvoerde (1967).

Bron: ANP

Sister Mary

Het originele nummer komt van de Ierse zanger Joe Dolan. Zijn nummer heet Sister Mary. Joe Dolan was in Ierland een bekende artiest in de jaren zestig en zeventig. Het nummer komt, net als Dokter Bernhard, uit 1976 en stond in Ierland ook een tijdje op nummer 1. Maar het was niet zo’n grote hit als in Nederland. In tegenstelling tot Dokter Bernhard gaat het in dit liedje over een zuster (gezongen door Kelly Marie). Dit nummer is dus niet gebaseerd op Christiaan Barnard. In Sister Mary gaat het over een man die zich zorgen maakt over zijn vrouw in het ziekenhuis. Uiteindelijk krijgt de man ook slecht nieuws te horen. Peter Koelewijn heeft er later een Nederlandse versie op gemaakt. 
Delen


Spotify