‘Ein bißchen Frieden’: na 38 jaar nog steeds wereldberoemd

Een beetje liefde, een beetje vrede. In 1982 doet de zangeres Nicole mee aan het Eurovisie Songfestival namens Duitsland. Met ‘Ein bißchen Frieden’ weet ze de Europese harten te veroveren en wint als eerste Duitser het Eurovisie Songfestival.

Wat Nicole van tevoren niet wist, is dat Ein bißchen Frieden na het Songfestival de hele wereld over zou gaan. Het is vandaag precies 38 jaar geleden dat het nummer de koppositie bereikt in de Nederlandse Top 40.

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een beetje vrede

Nadat Nicole de Songfestival-titel in ontvangst nam, mocht ze haar winnende lied nogmaals zingen. Tijdens dit optreden besluit de zangeres de ‘originele’ tekst los te laten en delen in het Engels, Frans en Nederlands te zingen.

Na het Songfestival nam Nicole Ein bißchen Frieden op in het Deens, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Russisch en Spaans. Het nummer werd daarnaast door gecoverd in het Afrikaans, Esperanto, Fins, Hongaars, Pools, Servo-Kroatisch, Tsjechisch en Zweeds.

Bekijk de video hieronder voor Ein bißchen Frieden in zeven verschillende talen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Wereldwijd worden er meer dan vijf miljoen exemplaren van de single verkocht. Nicole’s Songfestivallied is uitgegroeid tot een grote Europese hit.

Foto omslag: ANP


Delen


Spotify