Frank van Etten, René Karst en Toppers genomineerd voor Edison

Sterren NL mocht vanmorgen de genomineerden voor de Edison Pop 2020 bekendmaken in de categorie Hollands!

Daniel Dekker belde in de uitzending van Gouden Uren op Sterren NL Radio met Willeke Alberti. Willeke maakte bekend dat de volgende albums kans maken op de prijs:

Toppers - Toppers in Concert 2019

René Karst - Atje voor de sfeer en andere sfeermakers

Frank van Etten - Onverslaanbaar

Juryrapport

Daniel Dekker las het jurycommentaar voor, want hij zit samen met Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Menno de Boer (538) en Sophie Keyzer (Q-music) in de jury.

Frank van Etten - Onverslaanbaar
Op dit nieuwe album laat Frank van Etten horen hoe goed het volkse, Hollandse repertoire kan klinken. Met topmusici uit eigen land waaronder Marcel Fisser, Daniel Metz en Cindy Oudshoorn bevat dit album het levenslied anno nu. Behalve de goede sound ook liedjes die niet alleen gaan over liefde en verdriet, maar ook appelleren aan gezin en familie.

René Karst - Atje Voor De Sfeer – En Andere Sfeermakers
Deze zanger treedt al ruim dertig jaar op, eerst als duo met z’n moeder en recent met oud leden van BZN. René schrijft vooral veel songs voor anderen en brengt nu voor de derde keer een eigen album uit. Hierop staat een aantal zelfgeschreven liedjes die naast een hoog meezing gehalte ook cabareteske teksten bevatten. Hiermee zorgt Karst voor een eigen geluid binnen het genre.

Toppers - Toppers In Concert 2019
Deze registratie van het meezingfeest van het jaar is een jubileum editie. Al 15 jaar komen er jaarlijks tussen de 130.000 en 200.000 mensen kijken en luisteren naar deze show in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Hiermee is Toppers in Concert een vaste waarde in de lijst van grote publieksevenementen in Nederland. Tussen de Huishoudbeurs en de TT Assen een uniek muziekevenement.

Op 10 februari 2020 weten we wie er met de prijs vandoor gaat, want dan worden de Pop Edisons uitgereikt in Amsterdam.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Delen


Spotify