Nieuw: de Sterren NL Top 25!

De Sterren NL Top 20 wordt de Sterren NL Top 25! Vanaf vrijdag 4 oktober zullen er vijf extra platen worden toegevoegd aan de hitlijst. Tijdens Buma NL, de vakbeurs voor Nederlandse muziek, klonk het startschot voor de vernieuwde lijst.

De Sterren NL Top 25 wordt samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. “In de Sterren NL Top 25 staan de populairste Nederlandstalige hits van dit moment, samengesteld op basis van airplay, streaming en trends in social media”, aldus Erik de Zwart. “Met deze samenwerking tussen de Nederlandse Top 40 en NPO Sterren NL versterken we de betrouwbaarheid en actualiteit van de Top 25”.

Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Langstlopende hitlijst

Sinds 2008 brengt Sterren NL de Top 20 uit en is daarmee de langstlopende Nederlandstalige chart. “De populariteit van de Nederlandstalige muziek vraagt om meer duiding. Twintig titels bleek te weinig” aldus Daniel Dekker, hoofdredacteur van Sterren NL. “Er komt heel veel talent boven drijven en ook vanuit de industrie ontstond de vraag naar meer duiding. Sterren NL springt nu in op deze behoefte door onze hitlijst uit te breiden”.

De Sterren NL Top 25 wordt iedere vrijdag uitgezonden op Sterren NL Radio tussen 12.00 en 14.00 uur en is op televisie iedere zaterdag rond de klok van 12.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.


Delen


Spotify