The Kik speelt Boudewijn de Groot in Ahoy


Na een succesvolle theatertournee brengt The Kik met orkest op zaterdag 23 november in Rotterdam Ahoy een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Tijdens het concert speelt de Rotterdamse band twee klassieke albums van Boudewijn de Groot, van begin tot eind: 'Voor de overlevenden’ en 'Picknick’.

"Zaterdag 23 november is het zover, dan gaat onze grote droom in vervulling. Dan spelen we met groot orkest in Rotterdam Ahoy. Ongelofelijk. Dan doen we het materiaal van onze grote held Boudewijn de Groot, onze favoriete platen", aldus The Kik.

Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over zijn twee sleutelalbums, uit respectievelijk 1966 en 1968.

Boudewijn de Groot: "Twee platen live uitgevoerd in Ahoy: een zeer eervolle gebeurtenis. Met een orkest erachter en met de overtuigende performance en aanstekelijke energie van The Kik wordt het een indrukwekkende avond. Wie er niet bij is, zal eeuwig spijt hebben.”

The Kik brengt deze week 'Testament’ van Boudewijn de Groot uit als single.

​Dat The Kik heerlijk met orkest kan spelen, weten wij natuurlijk allang! In 2017 stonden de heren op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggodome met een Nederpop Medley!

Foto: Woods Fotografie

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Spotify