Nummer

Voorgoed voorbij - Yves Berendse

  1. Muziekchevron right
  2. Nummerschevron right
  3. Voorgoed voorbij

Deze single van Yves Berendse is een lied dat twintig jaar geleden bedoeld was voor André Hazes (sr.). Voorgoed voorbij heeft een serieuze lading en gaat over iemand loslaten waar je veel van houdt. De tekst is geschreven door Rosetty de Ruiter, voormalig schrijver van een aantal bekende Hazes-hits. Rosetty schreef het nummer in 2002 en Hazes wilde het dolgraag uitbrengen. Helaas is dit er nooit meer van gekomen omdat hij ziek werd en overleed.

Onder de indruk

Vorig jaar zag Rosetty Yves Berendse optreden tijdens het livestream concert Een rondje Hazes. Ze was zo gecharmeerd door zijn stem dat ze besloot met hem contact op te nemen. In haar studio spraken ze af en Yves was gelijk onder de indruk van één nummer; Voorgoed voorbij.

Yves: "Toen Rosetty mij het nummer voor het eerst liet horen was ik er direct verliefd op. Daarna hoorde ik pas wat voor verhaal erachter zat en dat maakte het voor mij nog veel bijzonderder."

Rosetty is erg blij dat het nummer nu alsnog wordt uitgebracht, maar dan door Yves.


Videoclip

De videoclip van de single is opgenomen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Hier zou Yves op 9 februari 2022 een uitverkochte show geven, maar door de huidige coronamaatregelen is dit verschoven naar 2 mei.

Het mogen optreden in een van de mooiste gebouwen van Nederland is voor de zanger een droom die uitkomt.


Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.