Wolter Kroes

Wolter Kroes

Wolter Kroes (Wormerveer, 24 december 1968) is een Nederlandse zanger, die vooral bekend is geworden met zijn grote hit 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'. Daarnaast galmt Wolter Kroes tijdens iedere wedstrijd van het Nederlands Elftal uit de speakers met 'Viva Hollandia'.

Delen

Biografie

Debuut
Op twintigjarige leeftijd wint Wolter Kroes een talentenjacht in zijn geboorteplaats Wormerveer. Vanaf dat moment start Wolter zijn carrière als zanger. In 1989 verschijnt zijn debuutsingle 'Ik mis je elke dag een beetje meer'. Enkele jaren later krijgt Wolter zijn eerste platencontract aangeboden.

In 1995 breekt Wolter Kroes door bij het grote publiek. Met zijn single 'Laat me los' staat Wolter Kroes vijf weken lang in de Nederlandse Top 40. Op zijn gelijknamige debuutalbum zingt hij een duet met Willeke Alberti.

Ik heb de hele nacht liggen dromen
Twee jaar later brengt Wolter zijn tweede album uit. Op dit album staat één van de grootste hits van Wolter, namelijk 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'.

Viva Hollandia
Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2008 scoort Wolter Kroes zijn eerste nummer 1-hit. Wolter brengt een cover uit van het Duitse 'Viva Colonia'. Wolters versie van het nummer wordt goed ontvangen. Heel Nederland zingt het nummer uit volle borst mee. 

In 2019 viert Wolter Kroes zijn 30-jarige jubileum als artiest. In een bomvolle AFAS Live neemt Wolter al zijn fans mee op een muzikale reis door zijn rijke carrière.