Presentator

Yvonne Sprunken

  1. Presentatorenchevron right
  2. Yvonne Sprunken
Na een paar jaar voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs, vond Yvonne Sprunken het tijd voor een nieuwe uitdaging. En die vond ze op de afdeling Kinderprogramma’s van de EO. Ze werkte mee aan diverse tv-programma’s voor kinderen, zoals Er kan nog meer bij, Benjamin Ben en De Kinderkrant. Naast De Kinderkrant presenteerde ze ook een seizoen het spelprogramma Tekenen is Winnen.

Na de geboorte van haar dochter nam ze ontslag bij de EO. Maar toen het aanbod kwam om het tv-praatprogramma Bonjour te gaan presenteren, ging ze daar graag op in. Bonjour werd opgevolgd door Het Agrarisch Journaal, een programma dat ze zes jaar gepresenteerd heeft.

Nu maakt ze al jaren elke week radio. Ze presenteerde Eva Radio, EO.nl, De Muzikale Fruitmand en nu Nederland Zingt Op Verzoek en Een Goede Zondag. Haar eindconclusie: 'Radio vind ik eigenlijk veel leuker dan tv. Om te beginnen hoef je je lekker niet druk te maken over kleren, haren en make-up en wat veel belangrijker is: radio heeft absoluut veel meer diepgang dan tv!'

Yvonne woont met haar man in Nijkerkerveen.