Presentator

Frits Sissing

  1. Presentatorenchevron right
  2. Frits Sissing
Frits Sissing, geboren op 18 september 1963 in Groningen, groeit op in Baarn. Hij keert terug naar zijn geboortestad om Bedrijfseconomie te studeren. In 1988 rondt hij zijn studie af en vervult tot 1996 marketing- en verkoopfuncties bij chocoladefabrikant Droste en zoetwarenfabrikant Red Band/Venco.

In 1996 gooit hij het roer om en gaat zijn droom achterna. Dat jaar gaat hij aan de slag bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Vier jaar later stapt hij over naar de AVRO en inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de gezichtsbepalende presentatoren van AVROTROS op televisie. Hij is bekend van programma’s als Maestro, Opsporing Verzocht, het Gouden Televizier-Ring Gala en de Op zoek naar-reeks (Evita, Joseph, Mary Poppins, Zorro). 

Op dit moment presenteert hij op tv onder andere Tussen Kunst en Kitsch, Maestro, het Musical Awards Gala en de Musical Sing-a-long op de Uitmarkt. Sinds 2008 heeft Frits ook zijn eigen muziekprogramma op de radio: wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:00 en 01:00 uur op NPO Radio5.

Frits is ook actief in het theater. Hij begon bij het amateurgezelschap Star van Frank Sanders en Jos Brink en stond inmiddels al in drie professionele producties op de planken.

(www.fritssissing.nl)