Zout!
EO

#24 - “Uit liefde voor mijn kinderen maak ik nu andere keuzes”

  1. Podcastschevron right
  2. Zout!chevron right
  3. #24 - “Uit liefde voor mijn kinderen maak ik nu andere keuzes”

vr 3 september 2021

Voor de podcast ZOUT! over smaakmakers in Nederland is Marieke deze keer in een hoogbouw flat in Utrecht bij Vanessa van Egeren. Vanessa werkte zo’n twintig jaar in de prostitutie en was ernstig verslaafd. 

Vanessa verdiende in de tijd dat ze prostituee was genoeg, maar door haar actieve verslaving had ze veel geld nodig en had alsnog geen snee brood in huis om te eten. Pas na de eerste klant had ze weer geld voor een tosti. 

De verandering in haar leven kwam toen ze zwanger was. Haar lege leven, wat vooral als een soort zombie overleven was, kreeg ineens onverwacht invulling door een nieuw mensje dat in haar groeide. Vanaf dat moment maakte ze andere keuzes en is ze stukje bij beetje echt gaan leven.

Nu heeft ze voor het eerst in haar leven een betaalde baan, volgt een opleiding en voedt ze alleen haar drie kinderen op. 

‘Ook al ga ik niet wekelijks naar de kerk, ik bid en mijn relatie met God is goed.’ God laat Vanessa heel praktisch zien dat Hij voor haar zorgt. Bijvoorbeeld doordat het kastje dat ze nodig had, opeens gratis op de hoek af te halen was. Dat soort knipogen maakt het makkelijker om met tegenslagen om te gaan. Dat geeft hoop en vertrouwen waardoor ze door kan zetten ook als ze niet weet of ze genoeg geld zal hebben voor nieuwe luiers.