Zout!
EO

#23 - Uitdelen en getuigen, maar….. bij voorkeur andersom!

  1. Podcastschevron right
  2. Zout!chevron right
  3. #23 - Uitdelen en getuigen, maar….. bij voorkeur andersom!

vr 27 augustus 2021

Marieke Meijer is voor ZOUT! op bezoek bij smaakmaker Jan Brons van de voedselbank in Nijkerk. Deze voedselbank wordt gerund door Jan en zijn vrouw Ineke op een terrein achter de korfbalvereniging. Jan heeft al zo’n vijftien jaar ervaring met de voedselbank. Voor hem is de bank een middel om over Jezus te vertellen. Jezus heeft hem gered uit een leven van verslaving en wil anderen ook redden. 

Met die boodschap deelt hij aardappelen, taart en knakworsten uit. En heeft hij voor mensen in nood kleding of een fiets. Tenzij ze die spullen vervolgens weer doorverkopen, dan moet er betaald worden. Net genoeg om een drempel voor zwarthandel op te werpen. 

Niet alles koek en ei

Niet alles gaat wanneer je gelooft van een leien dakje…… Maar of je met of zonder God door moeilijkheden heengaat maakt dag en nacht verschil.

Ik doe wat ik kan en voor de rest vertrouw ik op God. Natuurlijk blijft er ook dan heel veel over wat niet lukt of toch misgaat. Maar toch blijf ik gek op God.

Jan en Marieke praten over wat er in Leviticus staat over voedsel delen, het verdelen van slagroom aan mensen met overgewicht en hoe God 20 pizza’s liet bezorgen voor een kinderfeestje.