Zout!
EO

#22 - Niet zozeer praten over Jezus, maar vooral DOEN!

  1. Podcastschevron right
  2. Zout!chevron right
  3. #22 - Niet zozeer praten over Jezus, maar vooral DOEN!

vr 20 augustus 2021

‘De basis van je onderwijs begint bij liefde voor het kind en passie voor je vak. Een relatie opbouwen, open zijn en ontmoeten: dat is de kern!’

Marieke Meijer gaat voor de laatste serie van podcast ZOUT! met als thema: ‘ARMOEDE’ naar 4 totaal uiteenlopende en mooie gasten. Deze eerst keer ontmoet Marieke: Daisy Mertens. Zij was juf van het jaar, genomineerd als global teacher of the year en maakt deel uit van de onderwijsraad. Maar bovenal is Daisy juf van groep 7 en 8 en de ondersteuningsklas op basisschool de Vuurvogel. 

Mertens: ik probeer als leerkracht hoge verwachtingen te hebben; uit onderzoek is aangetoond dat als leraren hoge verwachtingen hebben van de kinderen, het wel degelijk van invloed is op de leerontwikkelingen en de prestaties van die leerlingen. Het maakt dus uit wat de verwachting van de leerkracht is! En ik voel dan ook op dat moment dat ik misschien wel de enige ben die hoge verwachtingen van die leerling heeft. Zo heeft bij mij een hele lieve juf in groep 2, mij geholpen me sterk te voelen. Ze was zo lief en nabij dat ik me veilig voelde. 

‘Ieder kind verdient kwalitatief hoogstaand onderwijs en een juf of meester die onvoorwaardelijk tegemoetkomt aan de basisbehoeften. Kinderen verdienen ieder deel van de dag, ieder moment nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen.’ Mijn ambitie is om hierin het goede voorbeeld te geven en anderen te inspireren. Dit allemaal uit liefde voor de kinderen en passie voor ons betekenisvolle beroep van leraar. Wat kunnen wij doen om de kinderen zich te laten ontwikkelen en geloof te geven in eigen kunnen.

Onvoorwaardelijke liefde, beleef ik vanuit mijn geloof in God. Dat je te allen tijde hoop hebt en oordeelvrij blijft kijken geeft ruimte om te falen. Mertens: “Oog hebben voor kleine stapjes maakt dat ik hoop houd! Niet zelf heel hard werken, God brengt dingen op mijn pad en ik mag dat aanpakken.

Geloven is voor Daisy niet zozeer praten over Jezus, maar vooral DOEN!

Daisy Mertens is de 1e smaakmaker in ZOUT! in een serie van vier over 'Armoede'.