Zout!
EO

#15 - “Het frustreert dat mensen zo lang in onzekerheid zitten!”

  1. Podcastschevron right
  2. Zout!chevron right
  3. #15 - “Het frustreert dat mensen zo lang in onzekerheid zitten!”

vr 28 mei 2021

Marieke Meijer is het land in gegaan op zoek naar smaakmakers om de veelkleurigheid van God te ontdekken. Vandaag ontmoet ze Marieke Schouten. Zij groeide op in een gezin met 8 broers en 4 zussen in de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Hoewel strikt, toch ook een warme omgeving. 

Marieke Schouten ging naar de Evangelische Hogeschool om sociaal werk en theologie te studeren en ontdekte daar de enorme variatie in christelijk Nederland. Dat creëerde verwarring maar ook verbreding van haar Godsbeeld. Hoe viel de heilige en ontzagwekkende God uit haar jeugd te rijmen met de persoonlijke relatie die Jezus met zijn leerlingen heeft? Als je vooral moet wachten tot God je roept, waarom gaan er dan ook zoveel teksten over hoe je met God leeft? 

En wat doet het met mensen als ze vooral leren hoe heilig God is en als ze de roep van God niet horen waardoor ze niet eens aan het avondmaal mogen? Marieke heeft zelf inmiddels gekozen voor een andere kerk en werkt als diaconaal werker in leefgemeenschap Bethanië in Amerongen. ‘Er is nu zoveel meer plezier in mijn leven’. 

Luister naar ZOUT!