Soundcheck
KRO-NCRV

#6 - Marvin Gaye (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Soundcheckchevron right
  3. #6 - Marvin Gaye (S03)

ma 19 april 2021

Op verjaardagen roept hij het nog wel eens, die Ostendse ambtenaar van vreemdelingenzaken: “Ik heb Marvin Gaye een toontje lager laten zingen!” Dat kwam zo: zijn visum was verlopen en wet is wet – dan moet je eerst weer terug naar Amerika en opnieuw een verlenging aanvragen. Maar dat was er dus niet meer van gekomen. Dankzij een vader die zijn eigen zoon had doodgeschoten.  
Marvin had toen een leven van sex, drugs en heel veel soul achter de rug. Uiteindelijk was hij aangespoeld in Ostende, waar een theateragent zich over hem ontfermde. Marvin Gaye kocht een oude pastorie in het dorpje De Moeren, waar hij het leven van een monnik leidde. Afgezien het pintje triple bier van Christiane had Gaye de cocaïne en de sex afgezworen. Hij schreef het therapeutische Sexual Healing en nam het op in een studio in Waterloo (what’s in a name).  
In deze podcast een lofzang op de man die What’s Going On en Mercy Mercy schreef. Een gesprek met Christiane en een portret van de zanger die uiteindelijk het slachtoffer werd van een godsdienstwaanzinnige vader die ziekelijk jaloers was op zijn eigen kind.  
 
En dat is zes! Was zo fijn om ze te maken!  
Ik ga ervan uit dat de eerste aflevering samenvalt met de week van de jaren 60.  
Heb je nog iets kunnen beluisteren?  
Wineke heb ik fotomateriaal gestuurd voor de site en ik ga Manuela en Henk-Jan vast weer warm maken voor promogesprekjes op 5.