Het Ene Moment
EO

#110 - Ntjam Rosie, zangeres

  1. Podcastschevron right
  2. Het Ene Momentchevron right
  3. #110 - Ntjam Rosie, zangeres

za 29 februari 2020

NTJAM ROSIE: ‘Je moet je niet laten afleiden als je God zoekt’

In Onderweg is Ntjam Rosie te gast. Deze soul/jazz/popzangeres groeit op in Kameroen en verhuist op haar 9e naar Maastricht. Hoewel ze heimwee heeft naar Afrika past ze zich toch gemakkelijk aan. Als puber is ze eigenzinnig, ze danst, ze zingt en kleed zich op haar eigen manier. Wanneer ze auditie doet voor het conservatorium in Rotterdam wordt ze afgewezen. Later wordt ze toch aangenomen en studeert ze met vlag en wimpel af! Binnenkort komt haar zesde album uit dat ‘Family and Friends’ heet. 

Al tijdens haar studietijd voelt Ntjam Rosie sterk dat ze een roeping heeft. Ze ervaart dat God zegt: ‘Ok, lieve schat, jij moet muziek gaan maken’. Wanneer ze in 2009 terug is in Kameroen verdiept haar geloof. In Rotterdam sluit ze zich aan bij een charismatische Braziliaanse Kerk. Daar ontdekte ze de mystieke kant van geloof. ‘Je moet je niet laten afleiden als je God zoekt’, zegt ze.

Haar nieuwste album ‘Family and Friends’ gaat over haar relatie met haar dierbaren. Haar nieuwe songs staan vol met Bijbelse verwijzingen en de invloeden uit Kameroen zijn ook nog steeds te horen. Ntjam Rosie is getrouwd, heeft een dochter en drie stiefkinderen. Elsbeth Gruteke is een uur lang met haar in gesprek over haar werk en haar leven.