Dit Dus
EO

#7 Wat je te doen staat | Met Nathan de Vries

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #7 Wat je te doen staat | Met Nathan de Vries

di 9 februari 2021

Nathan de Vries presenteerde drie jaar het tv-programma Spuiten & Slikken. Letterlijk jaren van seks, drugs en rock&roll. Daarin heeft hij volgens eigen zeggen veel extremen gezien. “Zeg maar gerust: alles gezien”. Toch merkte hij na verloop van tijd dat deze wereld niet meer bij hem paste. “Deze wereld zorgde voor meer leegte dan voldoening. Ik begon mezelf meer en meer af te vragen of ‘dit het nou was'."


Hij stopte ermee om vervolgens zich op een andere manier in de mediawereld te ontwikkelen terwijl hij zich afvroeg: waar word ik blij van? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Waar haal ik mijn zingeving vandaan? Een zoektocht waarin hij zich niet alleen voelt staan.

Vanuit zijn jeugd kende hij het christelijk geloof en de kerk. Iets waar hij goede herinneringen aan heeft. Nu is hij opnieuw geïnteresseerd, maar de stap om te gaan geloven durft hij nog niet te maken. Wat houdt hem tegen?

In de 12-delige podcast Dit dus gaan theoloog Kees van Ekris en geloofsgenoot en host Rosa Douma in gesprek met niet (meer) gelovige gasten over hun levensvragen. Samen zoeken ze naar de betekenis van christelijke thema's, en door het bevragen van elkaar ontstaan er nieuwe inzichten over bijvoorbeeld vergeving, genade, recht en onrecht. Open, eerlijke en kwetsbare gesprekken die raken aan de kern van ons bestaan.