De TinekePodcast
MAX

#28 - Tineke in gesprek met Happy Hooker Xaviera Hollander

  1. Podcastschevron right
  2. De TinekePodcastchevron right
  3. #28 - Tineke in gesprek met Happy Hooker Xaviera Hollander

vr 3 september 2021

Een aantal jaren geleden, toen Tineke in Zuid-Afrika was, werd ze ineens gebeld en een vrouwenstem zei: Goedenavond, ik ben Xaviera Hollander en ik heb jouw nummer gekregen van Susan en die zei tegen mij ‘Als je nou eens naar de westkust gaat, daar woont Tineke de Nooij en die organiseert regelmatig concerten op de boerderij van vrienden en dat is heel leuk om bij te zijn.’ Dus Xaviera vroeg Tineke of ze kon langskomen.

Ze zat samen met haar man in het ADDO Olifantenpark en zei in dat telefoongesprek ‘ja, als je 1 olifant heb gezien, dan heb je ze allemaal gezien, dus ik ga hier niet nog eens 3 dagen naar kijken’.

Lang verhaal kort; Xaviera kwam met haar man Philip op de boerderij logeren. Het hele dorp stond op z’n kop. Alle grijze mannen wisten zich nog het boek van de happy hooker uit de jaren 70 te herinneren. Xaviera maakte een verpletterende indruk. 

Via internet heeft Tineke nog af en toe contact met Xaviera. Ze woont met Philip in Amsterdam en daar hebben ze een bed & breakfast. Philip runt deze en Xaviera schrijft. In 1971 werd ze wereldberoemd met haar boek The Happy Hooker over haar werk als prostitué, waar miljoenen exemplaren van werden verkocht en 35 jaar lang had ze een veelgelezen sex adviesrubriek in het maandblad Penthouse. Ze is nu 78, vindt zichzelf veel te dik, maar ze is nog even mooi en zit nog boordevol plannen.