Het Kan Je Buurman Zijn
In ‘Het Kan Je Buurman Zijn’ praten Zegert en Martine elke maand met een heel gewoon persoon met een bijzonder verhaal; mensen die je niet zo vaak spreekt, maar waar je wel nieuwsgierig naar bent.

Podcasts afleveringen

#5: Wilbert is schipbreukeling

De allereerste vakantie met zijn vriendin Marjan pakte anders uit dan gedacht. Wereldreiziger Wilbert van Haneghem stapte in Indonesië aan boord van een schip, maar op open zee begon de boot te zinken. Veertig uur lang vocht hij voor zijn leven. Gelukkig kan hij het navertellen.

In deze podcast vertelt hij hoe de dood er van dichtbij uit ziet, voor welke onmogelijke dilemma's hij stond en hoe het kon dat hun laatste eten ineens verdwenen was.

Wilbert schreef ook een boek over zijn ervaringen, Schipbreuk in het Paradijs. Kijk voor meer informatie op www.wilbertvanhaneghem.nl..

#4: Pieter is ambulanceverpleegkundige

Stiekem geniet ambulanceverpleegkundige Pieter Dekkers wel van een groot ongeval. Een weg afzetten, hard werken, levens redden, daar krijgt hij nog altijd een stoot adrenaline van. Pieter houdt van zijn werk, behalve misschien op vrijdagnacht: “De derde of vierde dronkenlap die je op gaat rapen, heeft het slechter dan de eerste.”.

#3 Marjolein is blind

Sinds drie jaar is Marjolein van den Broek blind. Stekeblind, zoals ze zelf zegt. Vroeger was Marjolein bang in het donker, maar nu leeft ze erin. Toch staat ze er positief in. Hoewel, áls ze ooit weer kan zien, gaat ze gelijk kijken of Paul de Leeuw écht blond en slank is.

Wil jij meer weten over audiodescriptie, kijk dan op http://www.ikwilaudiodescriptie.nl en teken de petitie.

Wil je reageren of misschien zelf een keer je verhaal vertellen, stuur dan eens een mail naar buurman@eo.nl..

#2: Roland is alcoholverslaafd

Als je hem ziet, zou het niet zeggen, maar Roland den Haan is al 25 jaar verslaafd aan alcohol. In de tweede aflevering van Het Kan Je Buurman Zijn vertelt hij aan Martine en Zegert hoe hij verslaafd raakte, hoe afkicken werkt en wat zijn lievelingsdrankje is.

Roland is afgekickt bij De Hoop. Wil je meer weten over hun werk, kijk dan op www.dehoop.org.

Wil je reageren of misschien zelf een keer je verhaal vertellen, stuur dan eens een mail naar buurman@eo.nl. .

#1: Anton is priester

Anton is 33, doet een promotieonderzoek maar is bovenal priester. Zegert en Martine praten met hem over het celibaat, de biecht en de overeenkomsten tussen het priesterschap en scheidsrechter zijn.
.