100 Jaar Radio (Bert op 5) Podcast

Bert Kranenbarg (Bert op 5, KRO-NCRV) maakte in het kader van 100 Jaar Radio portretten van legendarische radioprogramma's.

Podcasts afleveringen

#8 - Lex Harding over de jaren 80

RadioReus Lex Harding in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren tachtig.
De Top 40 op Hitradio Veronica met Lex Harding. Die werd toen nog op Hilversum 3, later Radio 3 uitgezonden.
De jaren 80 waren voor Veronica de oogstjaren. Het verdriet over het moeten stoppen als piraat was voorbij. De omroep kwam in het bestel en groeide van aspirant naar C, naar B, naar A-omroep. En had zoveel leden dat ze zelfs de dubbele A-status kregen. Lex Harding was de baas van de radio en medebedenker van Countdown op televisie..

#7 - Peter van Bruggen over de jaren 80

RadioReus Peter van Bruggen in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren tachtig.
De muziekjournalist die radiomaker werd op Hilversum 3, later Radio 3. De verhalenverteller. Peter van Bruggen. Tussen 1981 en 1991 wekelijks te vinden in Het Weeshuis van de Hits..

#6 - Jack Spijkerman over de jaren 80

RadioReus Jack Spijkerman in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren tachtig.
De handvaardigheidsleraar die het onderwijs verliet voor radio, televisie en theater. Die begon als columnist bij de VARA. Hij ging programma’s maken op Hilversum 3. Getallenrijk. En Klachtenbureau Steen en Been, samen met Henk Westbroek. Later omgedoopt tot Steen en Beenshow. Een cabaretier op de popzender..

#5 - Frits Spits over de jaren 80

RadioReus Frits Spits in gesprek met Bert Kranenbarg over radio in de jaren tachtig.
Deze aflevering gaat over het enige horizontaal geprogrammeerde programma van Hilversum 3, later Radio 3 in de jaren 80: 'De Avondspits'. Legendarische radio waar miljoenen jongeren naar luisterden tijdens de afwas en het maken van het huiswerk..

#4 - Ferry Maat over de jaren 70

RadioReus Ferry Maat in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren zeventig.
Dit keer de TROS-donderdag van toen. Met de man die altijd in één adem genoemd wordt met de Soulshow. En terecht. Tot op de dag van vandaag houdt hij zich daar mee bezig via soulshow.nl.
Maar hij maakte zoveel meer programma’s: De Nederlandse Top 40, de Tros Top 50, de Europarade. En hij begon zijn carrière in de Jaren Zeventig bij Radio Noordzee. Dat had hij nooit gedacht nadat hij als pianist afstudeerde aan het conservatorium..

#3 - Theo Stokkink over de jaren 70

RadioReus Theo Stokkink in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren zeventig.
Hij maakte ‘Walhalla’ ‘Eldoradio’ met Vincent van Engelen en natuurlijk de ‘Theo Stokkink Show’. En hij schreef boeken en schoolagenda’s vol over popmuziek.
Eigenlijk maakte hij literaire programma’s, sinds hij als jongen uit Venlo bij de KRO in dienst kwam. Theo is nu 76 jaar en al jaren schrijver, zijn nieuwste boek heet ‘Zwijgplicht’ waarover hij op dit moment lezingen geeft bij Nederlanders in Spanje. Maar met mij ging hij terug naar zijn radiotijd van de Jaren Zeventig!.

#2 - Felix Meurders over de jaren 70

RadioReus Felix Meurders in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren zeventig.
De man van ‘Gesodemeurders’ ‘De Rock ‘n’ Roll-methode’ ‘De Daverende Dertig’ die later ‘De Nationale Hitparade’ werd. ‘In de Rooie Haan’ ‘De Meurders Methode’ ‘Langs de Lijn’ en ‘Radio Tour de France’. En daarmee is zijn cv over de jaren 70 nog lang niet compleet..

#1 - Bart van Leeuwen over de jaren 70

RadioReus Bart van Leeuwen in gesprek met Bert Kranenbarg over de jaren zeventig. De man van "Ook goeiemorgen" en "De Tipparade". Begonnen als Bart, zonder achternaam. Uiteindelijk Van Leeuwen er aan vastgeplakt, de achternaam van zijn moeder..