Goudmijn Podcast

Podcasts afleveringen

Goudmijn 12 januari

Aflevering van Goudmijn gepresenteerd door Stefan Stasse. 'He, He, wordt wakker' van Leen Jongewaard doet Frans denken aan bakker Piet. Die kwam met zijn volkswagenbusje de boodschappen brengen. Bakker Piet at dan wel af en toe een gehaktballetje uit de koelkast, maar liet ook regelmatig een gebakje achter. Uit Ja zuster, nee zuster draaide we ook 'Naar Zwitserland'..

Goudmijn 5 januari 2020

Aflevering van Goudmijn met presentatie van Hijlco Span. Bij het horen van Words van F.R. David is Olivia Deneve terug op vrijdagmorgen 17 augustus 1984. Ze hoorde het lied in de kantine van haar zeekamp in Oostende, het paste zo goed bij het moment dat zij dit nooit meer vergeten is..

Goudmijn Guppies 29 december

Op zondag 29 december bivakkeren de Goudmijn Guppies in het beruchte Duitse Teutoburger Wald. In een gezellige blokhut in dat verraderlijke woud draaien Peter van Bruggen en zijn guppies vrolijke muziek. In een Goudmijn die de laatste van 2019 zal blijken te zijn!.

Goudmijn Guppies 22 december

Na 25 jaar keert Morrison terug en stelt zijn vriendin voor! Vanuit een blokhut in de Ardennen stelt Peter van Bruggen het historische radioprogramma Goudmijn Guppies aan je voor, met naast het Superguppie uit de Jaren 80 ook Eva Jinek en vele anderen..

Goudmijn 15 december 2019

Aflevering van Goudmijn met Carine Lacor. De herinnering van Frans over de 2 meter lange kerstboom vroeger bij hem thuis. Wij draaiden "Kerstmis in de Jordaan" voor hem.
Volgende week keert Morrison (Weeshuis van de Hits) op de radio terug, wanneer Goudmijn wordt ingevuld door Peter van Bruggen, vanuit zijn inmiddels welbekende blokhut met knapperend haardvuur.
Margot Maas gaat met pensioen ja, maar in januari komt een jubileumuitzending (25 Jaar Goudmijn!) en dan zal ik er zijn!.

Goudmijn 8 december 2019

Joop en Els gingen 50 jaar geleden op huwelijksreis naar Zell am See met Du van Peter Maffay continu op de radio. We draaiden ook twéé platen van John Lennon: Mother en Beautiful Boy. En een nummer van Adriano Celentano: Storia d'Amore die meneer van Aelst van ver heeft moeten halen..

Goudmijn 1 december 2019

Nettie vroeg om het nummer I'll be Home van Randy Newman. Haar man wil dat (nog lang niet) laten horen tijdens zijn uitvaartdienst voor zijn kinderen. Dat hij er altijd voor hen zal zijn. Mooi! DJ Roguefire draaiden we, voor het eerst in Goudmijn, en Loving her was Easier door José Feliciano, een cover van Kris Kristofferson die het nummer ook schreef..

Goudmijn 24 november 2019

Ank vertelde over een koude winternacht in 1979 en een grammofoon in een onverwarmde kamer. Jim Croce werd er gedraaid en dan vooral He'll have to say I love you in a song.
Verder een minuutje Al Stewart met A Small Fruit Song. En een merkwaardig en erg leuk nummer bleek Freddy Mercury door The Cylinders. Een ode aan.. jawel..

Goudmijn 17 november 2019

De 22-jarige Greetje crosste op haar brommer met haar vriendin over heel Ameland. Luidkeels zingend Callow La Vitaaaaaa, een hit in die dagen. Godfried Bomans verhaalde over de tijd dat men nog een banketstaaf als sinterklaascadeau kreeg, The Young Sisters zongen nog even Johnny Kom Hier (Are You Sure/the Allisons) en veel apps over Howzat van Sherbet..

Goudmijn 10 november 2019

De jongens uit Voorburg zingen in deze aflevering van Goudmijn. Zanger natuurlijk: Hans Vermeulen. Band: Sandy Coast..

Goudmijn 3 november 2019

Aflevering van 3 november met Stefan Stasse.

Goudmijn 27 oktober 2019

Presentatie Bert Kranenbarg. In deze aflevering waren in Goudmijn 6 minuten voor Kayak en 12 minuten voor Pink Floyd. Renee zat te wachten voor opnamen van het televisieprogramma De Slimste Mens en stapte meteen maar de radiostudio binnen om The Simple Minds aan te vragen. Er gebeurde veel..

Goudmijn 20 oktober 2019

Aflevering van Goudmijn met Carine Lacor. De Gouden Pikhouweel gaat naar Els die vertelde over haar vader die niet biljarten kon: Café Biljart van Toon Hermans.
Wij danken Carine Lacor voor het waarnemen van Stefan Stasse. Tot volgende week!.

Goudmijn 13 oktober 2019

Aflevering van Goudmijn met Stefan Stasse. Jacolien was jong, maar moest al kaart lezen op de weg naar Nijmegen. Moeder achter het stuur van de blauwe Dyane, broertje en zusje op de achterbank. Haar moeder begon het lied "kunt u mij de weg naar... Nijmegen vertellen" en sinds die dag wordt het Hamelenlied gezongen met steeds een andere bestemming..

Goudmijn 6 oktober 2019

Dick vertelde ons over hoe hij vroeger op zolder de armbewegingen maakte die hoorden bij de drummer Ginger Baker in Cream's White Room. Het verhaal van Dick verdient de Gouden Pikhouweel. Verder draaiden we op verzoek van Kees Helter Skelter op volume standje 10 - we werden de studio uitgeblazen - en eindigden we met het mooie Down the Line van Gerry Rafferty. Alle gedraaide titels zijn terug te lezen via de NPO Radio 5 site..

Goudmijn 29 september 2019

Podcast van de aflevering van Goudmijn van 29 september 2019.

Goudmijn 22 september

Arthur was 15 en had zijn eerste baantje. Bij een groenteboer. Fischer Z was elke dag op de radio. De Gouden Pikhouweel gaat naar Arthurs verhaal. We draaiden ook een nummer van de band Runrig, tot genoegen van velen en Hazel O'Connor, Rheingold... Prachtige middag..

Goudmijn 15 september 2019

Prachtig is het nummer van Hans de Booij: Mooier dat we draaidenen grappig onbekend maar toch ook bekend het nummer Lyckliga Gatan van Anne Lena Löfgren. Fijn ook dat deze middag Ramses Shaffy weer eens werd aangevraagd.
De Pikhouweel gaat naar Marco die Beautiful That Way aanvroeg van Noa. En oh ja: volgens Astrocoop gaan we allemaal een redelijke week tegemoet..

Goudmijn 8 september 2019

Ronnie vroeg het nummer So Long Marianne van Leonard Cohen aan. In 1975 werd dit nummer op de draaitafel gelegd tijdens de gezamenlijke afwas. Het nummer duurde die hele afwas.
Er zitten een paar zoeknummers bij. Werk voor meneer van Aelst..

Goudmijn 1 september 2019

Aflevering van Goudmijn van 1 september met Stefan Stasse. De Gouden Pikhouweel gaat naar Bright die vertelde over de zware orgelmuziek van haar vader en de lichte muziek van haar moeder: La Mamma door Les Compagnons de la Chanson,.

Goudmijn 25 augustus 2019

Aflevering van Goudmijn met Carine Lacor. Joke verdient de Gouden Pikhouweel met haar verhaal bij When I'm Sixty-Four. Verder stromen de aanvragen met bijbehorende verhalen binnen, zo hoor je o.a Stieltjesplein van Frits Lambrechts, Wild Wind van Shocking Blue en Neil Young.
Volgende week zondag is Stefan Stasse er weer. Tot dan!.

Goudmijn 18 augustus 2019

Aflevering van Goudmijn van 18 augustus. Met vandaag weer prachtige verhalen van luisteraars die hun dierbare herinneringen met ons delen. Wooden Hart van Elvis Presley komt voorbij, maar ook I'm Down van The Beatles en Freedom van Richie Havens en een nummer van Rendez-Vous en natuurlijk nog veel meer!.

Goudmijn 11 augustus 2019

Aflevering van Goudmijn met prachtige verhalen over de b-sides van oude singeltjes. In deze aflevering hoor je onder andere Diggi Loo Diggi Ley van Black Ingvars, To Sir With Love van Lulu, Cogli la prima mela van Angelo Branduardi en Teenage meisje van Rein de Vries..

Goudmijn 4 augustus 2019

Aflevering van Goudmijn van 4 augustus, vandaag gepresenteerd door Bert Kranenbarg met Marc Schrander die een goeie b-kant wil horen en daar ook de pikhouweel voor krijgt. Verder komen er hits van George Harrison, Drs. P, Dizzy Man's Band en Barbara Streisand voorbij, inclusief de bijbehorende gouden herinneringen natuurlijk..

Goudmijn 28 juli

Aflevering van Goudmijn met weer veel mooie verhalen en de daarbij horende opgravingen. Zo hoor je het verhaal van Fons Nijpels die vanuit Kenia een lied van de net overleden Johnny Clegg aanvraagt. Ook draaien we muziek van o.a Canned Ham, de Vengaboys, Willeke Alberti en Marianne Faithfull. De aflevering van vandaag wordt gepresenteerd door Carine Lacor.

Goudmijn 21 juli 2019

Podcast van de uitzending van Goudmijn van 21 juli. Met weer prachtige herinneringen en verhalen over The Summer is over van Dusty Springfield, Oh Happy Day van de Edwin Hawkins Singers, de Dumb Song van Dale Watson, Kies mij van Bart Peeters, Jose Feliciano met Che Sara en de pikhouweel ging naar Annette Boere..

Goudmijn 14 juli 2019

Podcast van de uitzending van 14 juli. Het was weer een prachtige dag met mooie verhalen. Aangevraagd werden o.a
Goeiemorgen Ouwe Rotkop van Raymond Van Het Groenewoud en No Time van The Guess Who. De gouwe Pikhouweel ging naar Resi Van Den Maagdenberg. Tot volgende week!.

Goudmijn 7 juli 2019

De Gouden Pikhouweel gaat vandaag naar het verhaal bij Sweet Soul Music van Arthur Conley. Theo zocht diens graf op in Vorden en was teleurgeasteld..

Goudmijn 30 juni 2019

De Gouden Pikhouweel is gisteren gegaan naar het verhaal bij Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd) van Oma Dijs en Pim. Het prachtige verhaal van Joep Scholten bij N'oubliez Jamais (Joe Cocker) werd voorgelezen, en ook de mail van Margaret over Durderdam Slaapt (Jeroen Zijlstra). En ook werd er veel gefloten in deze uitzending. Bedankt allen. Graag tot volgende week!.

Goudmijn 23 juni 2019

Podcast van de uitzending van Goudmijn.
"I think it's going to rain today zong Anneke inderdaad. Bedankt voor al jullie reacties. Alle versies die jullie opnoemden waren mooi, wij kozen die van Dusty Springfield. En de Gouden Pikhouweel gaat naar Arno die op zijn fiets sprong om in Leiden nog eens goed naar het monument van Ramses Shaffy te kijken. .

Goudmijn podcast 2019-06-09

De Gouden Pikhouweel gaat naar Erik die al fietsend het nummer Una Paloma Blanca in zijn hoofd kreeg. Elke keer weer. En die zich opeens realiseerde dat zijn vader dat altijd zong, met Erik achterop de bagagedrager. Zo bleef dat nummer in zijn hoofd hangen.
Er kwamen veel reacties van jullie binnen, waarvoor hartelijk dank. We bewaren onbehandelde aanvragen voor een andere keer. Tot volgende week!.

Goudmijn Podcast 2 juni 2019

De Gouden Pikhouweel gaat vandaag, 2 juni 2019, naar het verhaal van Wijnand bij het nummer 'k Heb de mot in me lijf van Paul Boey. En wie zong nu dat Poor Lonesome Cowboy... wij zoeken het nog uit en je hoort het volgende week!.

Goudmijn 26 mei 2019

De Gouden Pikhouweel gaat vandaag naar Marjan voor haar verhaal bij Worn Down Piano van the Mark and Clark Band. Er waren een paar oude bekenden aan de telefoon, er werd heerlijke muziek aangevraagd. Dank!.

Goudmijn 19 mei 2019

Uitzending van Goudmijn van 19 mei. Bedankt allen voor de ruime input. Een aantal van jullie waren niet thuis toen we terugbelden, maar niet getreurd: we bewaren alle aanvragen. De pikhouweel gaat naar Huub met Apeman van The Kinks. Een lied dat in 1976 actueel was, over het milieu, en dat helaas nog steeds is..

Goudmijn podcast 12 mei 2019

De Pikhouweel van vandaag gaat naar het verhaal van wijkverpleegster Erna, die Haus am See aanvroeg in het eerste uur van Goudmijn.
Astrid zeer bedankt voor het invallen. Voor nu en nog eens!
Volgende week is Stefan Stasse terug. Tot dan!.

Podcast Goudmijn 5 mei 2019

Frida zag als jong meisje hoe Canadese soldaten in 1945 ingekwartierd werden in Soesterberg, en zij zag de mannen aardappelen schillen onder het zingen van Don't Fence me in. Die titel komt op de pikhouweel te staan, vandaag 5 mei. Jullie reageerden weer massaal, waarvoor dank. Waar we niet aan verzoeken toekwamen worden die bewaard. .

Goudmijn 28 april 2019

Dance me to the End of Love komt op de Pikhouweel te staan. Het verhaal van Joke over het dansen met haar man vroeger. We hadden wel meer Pikhouwelen weg kunnen geven, veel mooie verhalen vandaag! Bedankt!
En bedankt voor alle felicitaties aan meneer van Aelst. .

Goudmijn 21 april 2019

Podcast van de uitzending van 21 april. Inspiratie; Die titel van Mathilde Santing komt op de Gouden Pikhouweel te staan. Het was een vrolijke uitzending, mede door onze gast Lou, uit Toronto. .

Goudmijn 14 april 2019

We gingen vanmiddag (14 april) van Foreigner en een gehaktballenwedstrijd met All in the Family naar In the Mood van Glenn Miller en door naar Time is Tight van Booker T , daarna van Jesus Christ Superstar naar Fairytale van The Pointer Sisters en To My Fathers House.. Kijk voor alle titels op onze NPO Radio 5 site. bedankt allemaal.

Goudmijn 7 april 2019

Het is de week van de jaren 70 op NPO Radio 5.
Binnengekomen Tips voor de Top 70 Lijst waren o.a. Wang Dang Doodle (Livin' Blues), I don't know how to love him (Jesus Christ Superstar), Rock your baby (George McCrae), An American Dream (The Dirt Band met Linda Ronstadt), Mamy Blue (Pop Tops), Late Again (Stealer's Wheel) en Squeezebox (The Who)
De Pikhouweel gaat naar Willem met zijn spiksplinternieuwe Kreidler en Slow Down van Shabby Tiger. .

Goudmijn 31 maart 2019

Luister naar onze schatkamer vol verhalen en muziek.
Cees belde ons vanuit bad en krijgt de Goudmijn Pikhouweel met de titel Our House er op. Dankzij Fleur kennen wij nu een nummer over hooikoorts: Hay Fever van The Kinks en toen het nummer Another Shipwreck door Andy Bown werd gedraaid kwam Bart van Leeuwen om het hoekje bij ons kijken..

Goudmijn 24 maart 2019

Negen minuten John Mayer, De Kauwgomballenboom, de storting in het Steunfonds uit de Avondspits van Idlewild, Californian dreamin' níet door The Mamas and Papas, èn ontstressen met Sitting in the Middaysun door The Kinks. Een uitzending met afwisselende muziek! .

Goudmijn 17 maart 2019

Een heerlijk zonnige uitzending in de open lucht vanuit een groot pretpark met verhalen over een tuimelende villa en een sprookjeswereld en als klap op de vuurpijl kwam oud-collega, vriend, singer songwriter
Ruud Hermans onze uitzending afsluiten met twee nummers. .

Goudmijn 10 maart 2019

Aflevering van Goudmijn van 10 maart 2019.

Goudmijn 3 maart 2019

De aflevering van Goudmijn van 3 maart gepresenteerd door Astrid de Jong. Met muziek van Meneer van Aelst en jullie aanvragen.

.

Goudmijn 17 februari 2019

Aflevering van Goudmijn 17 februari 2019.

Goudmijn 10 februari 2019

De aflevering van Goudmijn van 10 februari.

Goudmijn 3 februari 2019

Aflevering van 3 februari.

Goudmijn 27 januari 2019

Aflevering van Goudmijn van 27 januari .

Goudmijn 20 januari 2019

Aflevering van Goudmijn van 20 januari.