Zin in Weekend! Podcast

Muziek, verhalen en reportages die het hart raken. Het enige programma dat wekelijks écht zin geeft in het weekend! Presentatie: Tom Dirks en Wilfred Kemp.

Podcasts afleveringen

Zondag 5 april 2020

Johnny de Mol is verteller van The Passion en licht een tipje van de sluier op over de actuele versie op NPO1. / Reportage over thuis luisteren naar de Johannes Passion van Bach. Gids is Bach-kenner Ad de Keyzer. / Te gast is Wim Timmer, gevangenispastor, over zijn werk in deze coronacrisis. / Ellen Enderlé vertelt over haar crisiswerk in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. / Tot slot de bijbelse miniatuur van Netty de Jong-Dorland over Palmpasen..

Zaterdag 4 april 2020

Petra Janssen vertelt over de thuisviering van Palmpasen voor kleuters en peuters in Amersfoort. / Reportage over thuis luisteren naar de Johannes Passion van Bach. Gids is Bach-kenner Ad de Keyzer. / De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn predikant Wilma Hartogsveld en priester Anton ten Klooster oa over kerkdiensten in coronatijd en over het vlog van Anne Frank. / We bezoeken de Munsterkerk in Roermond, die 800 jaar bestaat. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Suzanna Louwerse, werkzaam bij het Leger des Heils..

Zondag 29 maart 2020

Hanna Wapenaar rijdt met een koffiebakfiets door Amsterdam en wil in deze coronacrisis graag een park dat alleen open is voor daklozen. / Reportage over een huishouden zonder afval. De zussen Jessie en Nicky Kroon leven Zero Waste. / Schrijfster Christine Otten is te gast en vertelt over haar nieuwste roman 'Een van ons'. De hoofdpersoon geeft schrijfworkshops in de gevangenis. / Hoe gaat het in de ziekenhuizen? We bellen met pastor Evelien Roode in het Maasziekenhuis in Boxmeer. / Tot slot een bijbelse miniatuur over een bijzondere vriend van Jezus: Lazarus..

Zaterdag 28 maart 2020

Charles Lansdorp is initiatiefnemer van Rozen tegen Eenzaamheid. Tot moederdag krijgt een aantal zorginstellinge rozen voor de bewoners. / Reportage over een huishouden zonder afval. De zussen Jessie en Nicky Kroon leven Zero Waste. / De Beschouwers zijn Jan Offringa en Maria van Mierlo. Zij praten verder over onzekerheid en de omgang met elkaar in de politiek. / Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten vertelt over nieuwe rituelen in deze coronacrisis. / Tot slot een Miniatuur van Suzanna Louwerse, werkzaam bij het Leger des Heils..

Zondag 22 maart 2020

Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken, vertelt over wat de coronacrisis betekent voor mensen met een handicap. / Reportage over pelgrimeren en pelgrimsroutes: de oecumenische pelgrimsroute in voormalig Oost-Duitsland, de pelgrimsroute van Porto naar Santiago en de interreligieuze pelgrimsroute van Istanboel naar Konya. / Clara Janssen is te gast. Zij maakt een boek met 7 kinderverhalen, 7 preken en 7 gebeden van haar vader ds. Wim Janssen. / Jan de Vlieger van boekhandel De Drukkerij in Middelburg bespreekt het boek 'Passie voor passie' van Ernst Hemel. / Bijbelse miniatuur door ds. Netty de Jong-Dorland over een de bijzondere ontmoeting tussen Jezus en de blinde man..

Zaterdag 21 maart 2020

Alfred Slomp, auteur van het boek Super Waar, vertelt over de alternatieven voor het hamsteren in de supermarkt. / Reportage over pelgrimeren en pelgrimsroutes in Europa: van Canterbury naar Rome en de Franciscaanse voetreis in Italie. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en predikant Wilma Hartogsveld. / Laetitia van der Lans, hoofd levensbeschouwing KRO-NCRV, neemt het tv-spoorboekje van de komende week met je door. / Miniatuur over Dominicaans leven door Corinne van Nistelrooij, pastoraal werkster..

Zondag 15 maart 2020

Harry Elfrink van de Georgiusbasiliek in Almelo vertelt meer over het bijzetten van de urnen onder de kerkvloer. / Reportage over het vocaal ensemble Wishful Singing en de Gregoriaanse vespers. / Martijn Stoutjesdijk is te gast, hij is één van de auteurs van het boek 'Parabels'. / Anite Haverkamp, educator bij museum Catharijneconvent, vertelt over de betekenis van quarantaine en half-vasten. / Tot slot een bijbelse miniatuur over een de bijzondere ontmoeting tussen Jezus en de Samaritaanse vrouw bij bron door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 14 maart 2020

Manon van der Kaa, directeur KBO-PCOB over advies van de ouderenbond: Ga wel op bezoek bij ouderen. / Reportage over het vocaal ensemble Wishful Singing en de Gregoriaanse vespers. / De beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn theoloog Janneke Stegeman en priester Anton ten Klooster. / Paul Deckers, hoofdarrangeur van de bloemen op Sint Pietersplein met Pasen. Voor het eerst sinds 35 jaar zullen er geen Nederlandse bloemen zijn. / Miniatuur over Dominicaans leven door Corinne van Nistelrooij, pastoraal werkster in de Domincanerkerk Zwolle..

Zondag 8 maart 2020

Michael van der Bergh vertelt over het adopteren van een dakpan van de Paradijskerk in Rotterdam. / Reportage over de wake bij het Detentiecentrum Soesterberg, elke eerste zondag van de maand. / Te gast is Evert Stel van Stichting Vaarwens, die ernstig zieke terminale mensen een dag uit varen neemt. / Daniël van der Leer van Christian Refugee Relief organiseert hulptransporten naar de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. / Tot slot een Bijbelse miniatuur over een topervaring door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 7 maart 2020

Wati Soemantri zamelt in Wageningen fietsen in voor kinderen die onder de armoedegrens leven. / Reportage over de wake bij het Detentiecentrum Soesterberg, elke eerste zondag van de maand. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn theoloog Alain Verheij en journalist Monic Slingerland. / René van Hal, kerkelijk historieschrijver, vertelt over de twee heiligenbeelden die onlangs geplaatst zijn in de Petrus en Pauluskerk in Soest. Acht beelden zijn spoorloos verdwenen. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans leven door Augustinus Aerssens, dominicaan..

Zondag 1 maart 2020

Femke Verbree is arts in het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk. Zij vertelt meer over de virtuele speeltuin voor zieke kinderen. / Reportage over het bijzondere New Life Choir van Syriërs in Groningen. / Te gast is Peter van Hoof, directeur van de Vastenactie. Wat is het themadoel en hoe vult hij de veertigdagentijd in? / De rubriek In de buurt van God is op bezoek in Achterveld bij de St. Jozefkerk. / Tot slot een bijbelse miniatuur over de beproevingen van Jezus in de woestijn door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 29 februari 2019

Aniko Ouweneel vertelt over Art Stations of the Cross in Deventer, die zowel het lijden van Jezus als van mensen verbeeldt. / Reportage over het bijzondere New Life Choir van Syriërs in Groningen. / De Beschouwers zijn priester Anton ten Klooster en predikant Wilma Hartogsveld. Zij spreken over wonderen; en hoe we om kunnen gaan met het coronavirus. / Judith van der Werf schreef als eerste protestant de digitale 40-dagen retraite van de Jezuïeten. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Augustinus Aerssens..

Zondag 23 februari 2020

Joost Vermeulen vertelt over het Pelgrims Paviljoen op deze Fiets- en Wandelbeurs. / Reportage over carnaval in het Twentse Vroomshoop. / Rianneke van der Houwen is te gast. Zij is conservator van de tentoonstelling 'Allemaal Wonderen' in Museum Catharijneconvent. / Jan de Vlieger van boekwinkel De Drukkerij in Middelburg bespreekt het boek 'Mens/Onmens' van Bas Heijne. / Bijbelse miniatuur over het liefhebben van je vijanden door ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk in Utrecht..

Zaterdag 22 februari 2020

Ingrid Koetzier vertelt over haar Week van Lieve Briefjes. Zomaar een kaartje voor een (on)bekende. / Reportage over het de voorbereidingen voor het carnaval in Vroomshoop, aan de rand van Twente. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en theoloog Janneke Stegeman over de uitspraak van architect Rem Koolhaas ‘je bent een loser als je in de stad blijft wonen’ en de betekenis van carnaval als voorbereiding op de vastentijd. / Alfred Slomp vertelt in onze rubriek God in de Supermarkt over het gebruik van plastic in de supermarkt en hoe je dat kunt verminderen. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Augustinus Aerssens, dominicaan..

Zondag 16 februari 2020

ICT-student Niek van Weeghel is mede-ontwikkelaar van de Wonderfoon, oude telefoontoestellen als mini-jukebox voor dementerende ouderen. / Reportage over het open Kunstatelier in de Pauluskerk in Rotterdam. Professionele mensen geven teken-en schilderles aan bezoekers. / Samuel Lee, theoloog des vaderlands. Wat leert hij als migrant van onze samenleving en wat kan Nederland van hem leren? / In de Buurt van God bezoekt de Kapel van Genooij in Venlo. / Tot slot een bijbelse miniatuur over de kracht van woorden, door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 15 februari 2020

Joyce Vetter is in Breda een inzamelingsactie voor weesjassen gestart. Jassen, die in café’s zijn blijven hangen, bedoeld voor daklozen. / Reportage over het open Kunstatelier in de Pauluskerk in Rotterdam. Professionele mensen geven teken-en schilderles aan bezoekers. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn onafhankelijk theoloog Alain Verheij en geestelijk begeleider Maria van Mierlo. Zij spreken over het pauselijke document voor de Amazone, en over de inzet van Virtual Reality in de rouwverwerking. / Frans Koevoets schreef de Verklaring van Verbondenheid, die zondag door christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen in Dieren wordt onderschreven. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door Richard Steenvoorde, dominicaan en studentenpastor..

Zondag 9 februari 2020

Rachel Lourens vertelt over haar kledinglijn SeeFeel voor blinde vrouwen. / Een reportage over het Apeldoornsche Bosch, de Joods-psychiatrische instelling die door de Duitse bezetter werd ontruimd. / Te gast is Anna Timmerman, sinds 1 januari directeur van de vredesorganisatie PAX. / De rubriek In de buurt van God bezoekt de Dominicanenkerk in Zwolle. Daar bevindt zich een relikwie van Valentinus. / Tot slot een bijbelse miniatuur over de Bergrede van Jezus door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 8 februari 2020

Hanna Ter Welle vertelt over het initiatief Buurtgezinnen. Bij problemen in de opvoeding kun terecht bij stabiele gezinnen voor ondersteuning. / Reportage over het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch, de Joods-psychiatrische instelling die door de Duitse bezetter werd ontruimd. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en predikant Jan Offringa. Zij praten verder over het verscheuren van de speech van Trump door Nancy Pelosi en over de waarde van relikwieën. / Broeder Stefan vertelt over zijn YouTube-kanaal met Gregoriaanse muziek, een ware internet-hit. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Richard Steenvoorde, dominicaan en studentenpastor..

Zondag 2 februari 2020

Jan Dekkers van de katholieke kerk in Druten vertelt over de evacuatie in 1995 van 250.00 mensen uit de Gelderse rivierengebieden. / Reportage over de veranderende rol van de bibliotheek Hilversum. Zo is er 8 keer per jaar het succesvolle Bijbelcafé. / Te gast is Loes Dreschler van CNV- vakmensen en zij vertelt aandacht voor rouw op het werk. / Anite Haverkamp van Museum Catharijneconvent vertelt over religieuze feesten en gebruiken. / Bijbelse miniatuur over de zaligsprekingen en hoe je gelukkig wordt door ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 1 februari 2020

Huub Hemels, coördinator van Wijkherberg Heilige Geest in Amersfoort, over Gluren bij de Buren. In heel Nederland worden volgende week huiskamers omgetoverd tot podia voor lokaal talent. / Reportage over de veranderende rol van de bibliotheek Hilversum: naast het uitlenen van boeken speelt de bibliotheek op sociaal maatschappelijk vlak een steeds grotere rol. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, en predikant Wilma Hartogsveld. Zij praten over het rapport van de commissie Van Wijngaarden over Voltooid Leven en over de angst voor het coronavirus. / Plebaan Vincent Blom vertelt over het bronzen beeld van paus Johannes Paulus de Tweede in de Sint Jan in Den Bosch. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Richard Steenvoorde, dominicaan en studentenpastor..

Zondag 26 januari 2020

Wiecher Mandemaker van de cantorij van de Laurenskerk in Rotterdam haalt met zijn Alternatieve Elfstedentocht geld op voor een nieuw koororgel. / Reportage over 'Snaren voor Cuba' dat gitaar- en vioolsnaren inzamelt voor een muziekschool voor arme kinderen. / Bijbeluitgever Pieter de Boer is te gast om te vertellen over de eerste Maand van de Bijbel, een nieuw podium voor het meest verkochte boek. / Vera van Rijn vertelt over haar prijswinnend project schoner koken in Oeganda, waardoor er minder longproblemen zijn. / De bijbelse miniatuur van ds. Netty de Jong-Dorland gaat over de roeping van de leerlingen door Jezus..

Zaterdag 25 januari 2020

Jaap Nauta vertelt over zijn app om mensen met elkaar in contact te brengen en zo de eenzaamheid te bestrijden. / Reportage over 'Snaren voor Cuba', waarbij gitaar- en vioolsnaren worden ingezameld voor kinderen in Cuba. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Maria van Mierlo, geestelijk begeleider en theoloog Alain Verheij. Zij spreken over het World Economic Forum in Davos en de Kerkbalans. / Albert Slomp geeft tips over duurzaam boodschappen doen in de supermarkt. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Margot van Veen, geestelijk verzorger..

Zondag 19 januari 2020

Tineke Ubbels is betrokken bij de kerkestafette in de grensstreek bij Aalten. Een estafette die aandacht geeft aan de viering van 75 jaar bevrijding. / Reportage over de voedselbank Zeist met aandacht voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij dit belangrijke werk. / Willem van der Meiden is mede-auteur van het boek 'Dat wonderbaarlijke kerkasiel'. Een terugblik op de non-stop kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag. / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt De Kapel in Kaatsheuvel, een restaurant bij een verzorgingshuis. / Tot slot de bijbelse miniatuur over de bruiloft te Kana, door Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 18 januari 2020

Job Leeuwerk van thuiszorgorganisatie Omring in Den Helder liet Oma Jo een week bivakkeren in een etalage om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen. / Reportage over de Voedselbank in Zeist. Het is nu een supermarkt, waar de clienten zelf hun producten kunnen uitzoeken. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en predikant Wilma Hartogsveld. Zij praten verder over werkgeluk naar aanleiding en Blue Monday. / Hester Oosterbroek van Kerk in Actie vertelt over de groeiende armoede in ons land. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Margot van Veen, geestelijk verzorger..

Zondag 12 januari 2020

Ben Snijders van de Historische Sociëteit vertelt over de kerkhof-app die de geschiedenis van het Boerenkerkhof in Enschede tot leven brengt. / Reportage over de zusters Clarissen, die sinds kort vegetarische producten verkopen onder de naam: De Vegetarische Zuster. / Te gast is Margriet van der Kooi, tot voor kort werkzaam in een ziekenhuis, nu hart-en zielzorger in een revalidatiecentrum voor jongeren tot 35 jaar. / Mirella Klomp, onderzoeker aan de de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam, is één van de sprekers op de oecumenelezing over geloofwaardige identiteit. / Tot slot een bijbelse miniatuur over de Doop van Jezus van ds. Netty de Jong-Dorland..

Zaterdag 11 januari 2020

Patricia Sandberg van woon-zorgcentrum De Schauw in Putten vertelt over het initiatief om de herinneringen van dementerende ouderen te prikkelen: badderende baby’s. / Reportage over de zusters Clarissen uit Megen. Zij verkopen vegetarische producten onder de naam: De Vegetarische Zuster. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn priester Anton ten Klooster en predikant Jan Offringa. Een gesprek over het delen van een kerkgebouw en de vraag of de Australian Open wel door kan gaan als het land in brand staat. / Een gesprek met Joris Vercammen, aartsbisschop van de Oud-Katholieke kerk, over zijn afscheid. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Margot van Veen, geestelijk verzorger..

Zondag 5 januari 2020

Klaas Boer is initiatiefnemer van de bijeenkomst met de twee theologen des Vaderlands in Loppersum, het aardbevingsgebied. Wat kunnen de theologen hier betekenen? / Reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is. Kookdominee Han Wilmink vertelt over de betekenis van eten in de Bijbel. / Te gast is Nelly Geerlings van de Nederlandse Vereniging Vrienden van de Kerstgroep. Deze vereniging wil het gebruik van de kerstgroep levend houden. / De rubriek In de Buurt van God bezoekt de Oude Kerk in Delft met de markante scheven toren en de bijzondere grafmonumenten. / Tot slot een bijbelse miniatuur over Driekoningen van ds. Netty de Jong-Dorland, voormalig predikant van de Domkerk in Utrecht..

Zaterdag 4 januari 2020

Robert van Straaten vertelt over het bijzondere viering van Driekoningen in Den Bosch met échte kamelen. / Reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd. Kookdominee Han Wilmink vertelt over de betekenis van eten in de Bijbel. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad en Jan Offringa, predikant. Zij spreken over de hoop voor 2020 en hoe zij zelf de hoop gaande houden. / Niek Versteegde is tropenarts en winnaar van de Albert Schweitzerprijs 2014 voor een project ter verbetering van de gezondheidszorg in Afrika. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door dominicanes Holkje van der Veer..

Zondag 29 december 2019

Anite Haverkamp van Museum Catharijneconvent vertelt over religieuze feesten en gebruiken eind december en in januari. / Reportage over prof. Piet van der Horst, die vanwege een oogziekte heeft besloten zijn bibliotheek van 12.000 boeken weg te doen. / Te gast is Antoine Bodar. Hij is gisteren 75 geworden en bij gelegenheid daarvan is het boek 'Antoine Bodar, een portret' geschreven. / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Pieterskerk in Leiden, waar Rembrandt gespeeld heeft, naar de kerk gegaan is en zijn ouders heeft begraven. / Tot slot een Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger over het eind van 2019..

Zaterdag 28 december 2019

Peter van der Pasch van de Romeinse Katakomben in Valkenburg vertelt over de tentoonstelling Jezus in Beeld. / Reportage over prof. Piet van der Horst, die vanwege een oogziekte heeft besloten zijn bibliotheek van 12.000 boeken weg te doen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Maria van Mierlo geestelijk begeleider en theoloog Alain Verheij. Zijblikken terug op het afgelopen decennium. / Alfred Slomp van het boek 'Superwaar' geeft zijn maandelijkse tip over duurzaam boodschappen doen. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door dominicanes Holkje van der Veer..

Zondag 22 december 2019

Marc Fraser uit Holten vertelt over de ruim 3000 lichtjes op de Canadese begraafplaats op Kerstavond. / Reportage over de kerststallententoonstelling in de imposante bibliotheek van het Klooster Wittem. / Te gast is Peter-Ben Smit en hij vertel alles wat je nog niet weet over de brutale kant van het kerstverhaal. / Jan de Vlieger van boekhandel De Drukkerij in Middelburg bespreekt het boek 'De zin van het leven' van Fokke Obbema. / Tot slot de bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger over de betekenis van het kerstverhaal anno 2019..

Zaterdag 21 december 2019

Jeanette Albers, pedicure van de daklozen in de inloophuizen van de Regenbooggroep, doet een oproep voor goede winterschoenen. / Reportage over de kerststallententoonstelling in de imposante bibliotheek van het Klooster Wittem. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Wilma Hartogsveld, predikant en Anton ten Klooster, priester. Zij praten over het record aantal pelgrims naar Santiago en de onwerpen die je moet mijden tijdens het kerstdiner. / Arts Milou van Ingen vertelt over haar werk in Tanzania na het winnen van de Albert Schweitzerprijs 2018. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door dominicanes Holkje van der Veer..

Zondag 15 december 2019

Plebaan Vincent Blom vertelt over de grote spectaculaire Kerststal in de Sint Janskathedraal van Den Bosch. / Een reportage over ex-dakloze Fred Smit, die nu de belangen van dak-en thuislozen in Utrecht behartigt. / Oud-journalist Piet van Tellingen is te gast om over zijn vrijwilligerswerk bij het project Schuldhulpmaatje te vertellen. / Onze rubriek In de buurt van God bezoekt de kapel op de katholieke begraafplaats in Hasselt. / Tot slot een miniatuur van theatermaker Ferdinand Borger over Maria, moeder van Jezus..

Zaterdag 14 december 2019

Sytse Buwalda vertelt over zijn succesvolle intieme Klein Kerstfeest-concerten. Dit jaar voor de 24ste keer. / Reportage over Fred Smit van de Stichting Rechtop. Ooit succesvol zakenman, maar door een aantal verkeerde beslissingen raakte hij alles kwijt en werd dakloos. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalisten Monic Slingerland en Anton de Wit. Zij praten over de invloed van toenemende informatie-bubble en of je Kerstavond op het marktplein of in de kerk moet vieren. / Claudia Venhorst vertelt over de tentoonstelling Lieve Dingen in Museum Orientalis. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Louwerse, leken-dominicaan en hulpverlener bij het Leger des Heils..

Zondag 8 december 2019

Joris Linssen vertelt over het 10-jarig jubileum van Joris’ Kerstboom en het geheim van het succes. / Reportage over een bijzonder initiatief van studentenpastor John Hacking in Nijmegen. In een zelfgegraven graf in de tuin kunnen studenten nadenken over sterfelijkheid en de kwaliteit van het leven. / Te gast is Jetta Kleinsma, voorzitter van de Raad van Toezicht van Resto van Harte-restaurants. Een warm gesprek over het belang van gezellige plekken met aandacht voor elkaar. / Anite Haverkamp van Museum Catharijneconvent vertelt in de rubriek Weet Wat Je Viert over religieuze feesten en gebruiken in december. / Tot slot een bijbelse miniatuur van theatermaker Ferdinand Borger over zijn ontmoeting met de engel Gabriël..

Zaterdag 7 december 2019

Sandra Nohlmans in Sittard heeft met haar haakcafé van bijna 1100 gehaakte vierkantjes een kerstboom gemaakt. Kerstkaarten worden verkocht voor het goede doel. / Reportage over een bijzonder initiatief van studentenpastor John Hacking in Nijmegen. In een zelfgegraven graf in de tuin kunnen studenten nadenken over sterfelijkheid en de kwaliteit van het leven. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en predikant Jan Offringa. Zij praten verder over de vreugdevuren in Den Haag en de toename van ouderen die overlijden ten gevolge van een val. / Jacqueline Westhuis is mede initiatiefnemer van de levende adventskalender in Eibergen. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door prof.dr. Erik Borgman..

Zondag 1 december 2019

Singer-songwriter Stef Bos vertelt over het eenmalig concert 'In een ander licht' in de Grote Kerk in Apeldoorn. / Reportage over de houten engelen van beeldhouwster Ela Venbroek en haar passie voor hout. / Herman Wijffels is te gast naar aanleiding over zijn nieuwe boek 'De Gulden Snede', een economie die werkt voor mens en aarde. / De rubriek In de Buurt van God bezoekt de Dorpskerk van Blaricum. / Tot slot de Bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger over de advent, de tijd van wachten en voorbereiding op het Kerstfeest..

Zaterdag 30 november 2019

Marco Heemskerk van de Lebuïnuskerk in Deventer vertelt over de verrassende plafondschilderingen die door LED-verlichting beter zichtbaar zijn. / Reportage over de bijzondere houten engelen van beeldhouwster Ela Venbroek. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Maria van Mierlo, geestelijk begeleider, en theoloog Alain Verheij over het wel of niet hergebruiken van kerken en over de advent. / Alfred Slomp vertelt in de nieuwe rubriek 'God in de Supermarkt' over manieren om duurzaam boodschappen te doen. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Louwerse, hulpverlener bij het Leger des Heils..

Zondag 24 november 2019

Ilse Boerkamp vertelt over de sinterklaascadeautjes van haar Stichting Sint voor Ieder Kind. / Reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland geïnstalleerd is. Een Maal met een Verhaal. / Marian Geurtsen is ‘schatgraver in de traditie’. Zij deed onderzoek naar 'rein van ziel en lichaam'. / Jan de Vlieger, eigenaar van boekhandel De Drukkerij, recenseert het beste theologische boek 2019: Groene Theologie. / De bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger gaat over de laatste zondag van het kerkelijk jaar..

Zaterdag 23 november 2019

Agmar van Rijn vertelt over de herbestemming van de kerk van Garmerwolde. Het wordt een 'schoolkerk'. / Reportage over de Kruiskerk in Wezep waar een groot kookeiland is geïnstalleerd. Er wordt samen gekookt en gegeten. Een Maal met een Verhaal. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn predikant Wilma Hartogsveld en priester Anton ten Klooster. Zij praten verder over het CBS- rapport over voltooid leven en over het toenemende tekort van pastores. / Peter Broeders van Kerk in Nood weet meer over het wereldwijd rood kleuren van kerken en publieke gebouwen. Op deze Red Wednesday wordt aandacht gevraagd voor de christenvervolging. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, theoloog..

Zondag 17 november 2019

Rachel Streefland vertelt over de inzamelingsactie van winterjassen voor dak-en thuislozen in Utrecht. / Reportage over de Grote Suriname Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de herkomst van de vele religies in het land. / Holkje van der Veer is te gast om te vertellen over haar nieuwe boek 'Drijf-veer, de angst voorbij'. / Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Mariakapel in Krewerd. Blikvanger is het 16e eeuwse orgel. / Tot slot een bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger over rijkdom die eenzaam maakt..

Zaterdag 16 november 2019

Manoek Bevers vertelt over het project Wijkontbijt in Almelo dat woensdag van start gaat. / Reportage over de Grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de opmerkelijke rol die de Hernhutters speelden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Maria van Mierlo, geestelijk begeleider, en theoloog Alan Verheij. Zij gaan in gesprek over de afstand tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet; en over de ziel, het thema van de Nacht van de Theologie. / Nelleke Plomp vertelt over het succes van de Kliederkerk, een nieuwe vorm van kerk-zijn. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Lauwerse, lekendominicanes en hulpverlener bij Leger des Heils..

Zondag 10 november 2019

Carolien Croon is directeur van het Bijbel Museum en zij vertelt over de verkoop van de eigen collectie. / Reportage over Loflied der Verzoening, geschreven door monnik en componist Kris Oelbrandt. Er klinken teksten uit Jodendom, Christendom en Islam. / Ignace de Haes is te gast en komt vertellen over zijn voettocht naar Santiago en de bomen onderweg. / Anite Haverkamp van het Museum Catharijneconvent vertelt over religieuze feesten en gebruiken in deze maand november en begin december. / Tot slot een bijbelse miniatuur van Ferdinand Borger over de vraag: Waar komt de woede vandaan?.

Zaterdag 9 november 2019

Pastoor Jack Glas vertelt over brand in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade en hoe nu verder. / Reportage over plekken in Utrecht, die herinneren aan Sint Maarten, de beschermheilige van de stad. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en predikant Jan Offringa. Zij spreken over het armoedeonderzoek van de kerken en de afname van de huwelijksjubilea. / Patrick Chatelion Counet is initiatiefnemer van de kloosterbijbel. / Miniatuur over Dominicaans Leven door prof.dr. Erik Borgman, lekendominicaan..

Zondag 3 november 2019

Erna Ensink vertelt over de mannengroep 'Kearls unne mekaar' voor mannen die op jongere leeftijd moeten stoppen met werken. / Reportage over het Windpark aan de Markt in Wijk bij Duurstede, in de Grote Kerk staat inmiddels een verzameling van vier orgels. / Te gast is Govert van Brakel, radiopresentator en schrijver van het boek 'Moet je horen, verhalen en anekdotes uit 100 jaar radio'. / Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de St. Jozelfkapel in Smakt. / Tot slot een bijbelse miniatuur van theatermaker Ferdinand Borger..

Zaterdag 2 november 2019

Anita Witzier, presentator van het televisieprogramma 'Voor wie steek jij een kaarsje op' over Allerzielen. / Reportage over het Windpark aan de Markt in Wijk bij Duurstede. In de Grote Kerk staan vier orgels. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn predikant Wilma Hartogsveld en hoofdredacteur Anton de Wit van Katholiek Nieuwsblad o.a. over de geringe aandacht voor de Amazone-synode in Rome. / René Haustermans vertelt meer over de feestelijke viering van 350 jaar Heilige Rosa van Lima in Sittard. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door theoloog Arjan Broers..

Zondag 27 oktober 2019

Binnenkort kun je genieten van een speciaal Abdijbier uit de Münsterkerk in Roermond, die volgend jaar 800 jaar bestaat. / Reportage over het Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp, de enige kerk in de Duurzame Top 100. / Te gast is Micha Leeflang, één van de samenstellers van de tentoonstelling 'North&South-Europese topstukken herenigd' in Museum Catharijneconvent in Utrecht. / Jan de Vlieger van boekhandel de Drukkerij in Middelburg vertelt over het boek 'De 22 levenslessen die vogels ons leren'. / Tot slot een miniatuur van Frits de Lange over Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 26 oktober 2019

Cees Eykelenboom over de activiteiten in de Nacht van de Nacht in Vlaardingen. / Reportage over het Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp, de enige kerk in de Duurzame Top 100. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en theoloog Alain Verheij over orgaanregistratie en de Dag van Stilte. / Arie Eikelboom vertelt over zijn zestiendelige boekenreeks over de geschiedenis van het kerklied. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Erik Borgman, lekendominicaan..

Zondag 20 oktober 2019

Klasien Middel vertelt over de gedichtenbundel 'Dichterbij' waarin nieuwkomers verwoorden hoe hun leven verlopen is. / Reportage over het pop-klassiek oratorium 'De Bergrede' van Stijn van der Loo. / Tim Overdiek schreef het boek 'Als de man verliest, omgaan met tegenslag, verdriet en rouw'. Over afscheid nemen en mannenemotie. / Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Oude Kerk van Delft met het kunstwerk 'Narrow House' van Erwin Wurm. / Tot slot een miniatuur van Frits de Lange over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 19 oktober 2019

Klaske Siersema is bedenker van het spel met straathondje Bonny. Kinderen kunnen met hun tablet aan de wandel gaan en zo hun wijk en elkaar leren kennen. / Een reportage over het pop-klassiek oratorium 'De Bergrede' van Stijn van der Loo, componist en schrijver. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Maria van Mierlo, geestelijk begeleider, en Anton ten Klooster, priester, over vertrouwen in instanties en het omzien naar buurtbewoners. / In de serie over 100 jaar radio terug naar het NCRV-radioprogramma Onder de Hoogtezon van ds. Hennie Visser / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers..