Zin in Weekend! Podcast

Muziek, verhalen en reportages die het hart raken. Het enige programma dat wekelijks écht zin geeft in het weekend! Presentatie: Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp.

Podcasts afleveringen

Zondag 13 oktober 2019

Klaske Feikema vertelt over de restauratie van de bijzondere plafondschildering in de Sint Maartenskerk in het Friese Boazum. De kerk krijgt adviezen uit het Vaticaan. / Reportage over Girl Movement in Ede: een ‘Meidenclub’ waar jonge vluchtelingen samen met vrijwilligers leren hoe de samenleving in Nederland in elkaar zit. / Te gast is benedictijn Thomas Quartier. Hij heeft een boek geschreven over 'Liefdesgeboden; Gevoel in het klooster van je leven'. / Anite Haverkampvan het Museum Catharijneconvent Utrecht vertelt meer over religieuze feesten en gebruiken in oktober en november. / Tot slot een miniatuur van prof. dr. Frits de Lange over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 12 oktober 2019

Bianca Smit, bedenker van de Dementheek in Steenwijk, een bibliotheek met allerlei handige spullen voor mensen die te maken hebben met dementie. / Reportage over Girl Movement in Ede: een ‘Meidenclub’ waar jonge vluchtelingen samen met vrijwilligers uit Ede leren hoe de samenleving in Nederland in elkaar zit. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Wilma Hartogsveld en Jan Offringa, over het 'inclusiviteitsrapport' van het Sociaal en Cultureel Planbureau en over sportschoen ‘model Jezus’. / Anton Goos, kapelaan in Volendam, vertelt over zijn grote liefde voor bakken. Hij maakt daarover vlogs op you-tube. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door lekendominicaan Erik Borgman..

Zondag 6 oktober 2019

Vanuit Museum Het Rembrandthuis de bekendmaking van de winnaar van de Rembrandt-radiocolumn-wedstrijd. Drie genomineerden dragen hun persoonlijke radiocolumn voor bij de Bijbelse portretten van Rembrandt. Verder is te gast Epco Runia, hoofd-collectie van Museum Het Rembrandthuis en jurylid..

Zaterdag 5 oktober 2019

Bert Kuipers van de Raad van Kerken vertelt over het diner in de Laurenskerk in Rotterdam voor 600 mensen, die op of onder het bestaansminimum leven. / Reportage over het werk van straatpastor Esther Jeunink in Hoorn. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Jan Offringa, hoofdredacteur van Liberaal Christendom, en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Zij spreken over het protest van de boeren en de Week tegen Eenzaamheid. / In de serie over 100 jaar radio deze keer het KRO-radioprogramma Glas in Lood over pater Piet Burgers, die gebedssessies hield om mensen te genezen. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, lekendominicaan..

Zondag 29 september 2019

Trudie Cornelissen vertelt over de workshop Vergroot je kennissenkring in Zwolle in de Week tegen Eenzaamheid. / Reportage over de tentoonstelling Deftige Dieren in Kasteel Amerongen over de adellijke omgang met dieren. / Te gast is Francoise Kist, auteur van het boek 'Ik doe krant' over belevenissen van een vrouw die op een dag besluit jonge vluchtelingen te helpen. / De rubriek In de buurt van God bezoekt het Vrouweputje in ’s Heer Arendskerke in Zeeland. / Tot slot een Miniatuur van Frits de Lange over Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 28 september 2019

Marcel te Brake is één van de fotografen die meedoet aan de actie om mensen boven de 70 gratis te fotograferen. / Reportage over de tentoonstelling Deftige Dieren in Kasteel Amerongen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Janneke Stegeman en Anton ten Klooster. Zij spreken over de toespraak van Greta Thunberg en de Kerkproeverij. / Cristina Pumplun van de Westerkerk in Amsterdam vertelt over het herdenkingsconcert op de 350ste sterfdag van Rembrandt. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clermons, lekendominicaan en geestelijk verzorger..

Zondag 22 september 2019

Leo Boermans is één van de initiatiefnemers van de Passion in Akkrum, de voorbereidingen zijn in volle gang. / Reportage over het Repair Café in Den Haag. De belangstelling is groot, want weggooien is zonde. / Jan Gruiters is te gast en vertelt over zijn Vredesweeklezing en zijn afscheid als algemeen directeur bij PAX. / Jan de Vlieger bespreekt het boek 'Kabbala als levenskunst' van Marcus van Lopik. / Tot slot een miniatuur van Frits de Lange over Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 21 september 2019

Samir Butros van Barbershop Barbershopin Zutphen knipt daklozen voor ‘noppes’. / Reportage over het Repair Café in Den Haag. De belangstelling is groot, want weggooien is zonde. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Wilma Hartogsveld, predikant en Alain Verheij, theoloog, en zij spreken over de gevolgen van de drugsmoord en over de Troonrede. / De serie over 100 jaar radio gaat deze keer over de gereformeerde jeugd van acteur Rijk de Gooijer. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, lekendominicaan..

Zondag 15 september 2019

Pim Claassen vertelt over zijn plan om met z’n vieren samen van Amsterdam naar Londen te roeien. Doel: aandacht vragen voor de energie-transitie en geld inzamelen voor zonnepanelen op inloophuizen. / Reportage over de slag om Arnhem. Nadat de strijd in Arnhem gestaakt was, ging het in Oosterbeek in alle hevigheid verder. / Arjan Broers is programmamaker van de Dominicanen en hij vertelt over de bijzondere theatervoorstelling waarin cabaretiers en predikers samen optreden. / Onze rubriek In de Buurt van God bezoekt het PKN-kerkje in Ressen dat stamt uit de Middeleeuwen. / Tot slot een miniatuur van prof.dr. Frits de Lange, over verzetstheoloog Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 14 september 2019

Corinne Tijsseling vertelt over een bijzonder initiatief, de 'Zwaaihandjes' in Zwolle. / Reportage over de slag om Arnhem, komende week 75 jaar geleden. Aan deze slag hebben Poolse militairen een belangrijke bijdrage geleverd. In Driel worden zij geëerd. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, en Janneke Stegeman, publiek theoloog. Zij praten over de omstreden islamitische schoolboeken en over de afschaffing van de term Gouden Eeuw. / Jurjen de Groot van Kerk in Actie vertelt over de najaarscampagne Bouw de kerk in Syrië weer op. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Roy Clermons, lekendominicaan en geestelijk verzorger..

Zondag 8 september 2019

Leo Blokhuis presenteert de tweede KRO-NCRV-televisieserie Achter de Dijken. Deze serie heeft als thema 'Vrijheid'. / Reportage over het onlangs geopende Luthermuseum in Amsterdam. / Marleen Anthonissen–van der Louw is te gast om te vertellen over het leven van een pastoraal werker in Jeruzalem. / Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent, vertelt over religieuze feesten en gebruiken in september. / Tot slot een miniatuur van prof.dr. Frits de Lange over verzetsman Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 7 september 2019

Tanja Kootte is samensteller van 'Bij ons in de Biblebelt' en vertelt over het enorme succes van de tentoonstelling. / Reportage over het onlangs geopende Luthermuseum in Amsterdam. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Maria van Mierlo, schrijver en geestelijk begeleider. Zij spreken over het geweld tegen politieagenten en de opening van de tentoonstelling over nazikunst.. / De serie over 100 jaar radio gaat deze keer over Gerard Reve en de rooms-katholieke kerk. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 1 september 2019

Ruud Dirriwachter is voorzitter van het Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Hij is 'not amused' over de opknapbeurt van het Mariabeeld op de hoek van de Korenburgstraat en Kruisstraat in Den Bosch. / Reportage de zusters Trappistinnen van Abdij Koningsoord. Dit weekend opent een natuurbegraafplaats op hun terrein: De Koningsakker. / Te gast is Fusiel Bijl de Vroe, directeur van de Vereniging Rembrandt en jurylid van onze columnwedstrijd over Rembrandt. / Fem van der Rijst van het Plantenhuis Utrecht, verwaarloosde planten krijgen er een tweede kans en kunnen weer naar een nieuw (t)huis. / Tot slot een miniatuur van prof.dr. Frits de Lange over de theoloog die hem zeer inspireert: Dietrich Bonhoeffer..

Zaterdag 31 augustus 2019

Josje Duijndam is initiatiefneemster van een klooster zonder muren in de Bieslandse polder bij Den Haag. / Reportage over de zusters Trappistinnen van Abdij Koningsoord. Dit weekend opent een natuurbegraafplaats op hun terrein: De Koningsakker. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en predikant Jan Offringa. / De rubriek In de buurt van God bezoekt de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Gouda. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Roy Clemons, leken-dominicaan en geestelijk verzorger..

Zondag 25 augustus 2019

Zomermuziek, verhalen en reportages die het hart raken. Het enige programma dat wekelijks écht zin geeft aan het weekend!.

Zondag 18 augustus 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (7), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 11 augustus 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (6), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 4 augustus 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (5), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 28 juli 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (4), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 21 juli 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (3), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 14 juli 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (2), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 7 juli 2019

Zomerzwerftocht van Utrecht naar Wijk bij Duurstede langs de Kromme Rijn (1), met zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zaterdag 6 juli 2019

Zomerse muziek, verhalen en reportages die het hart raken..

Zondag 30 juni 2019

Johanna ter Steege vertelt over de succesvolle Twentse voorstelling 'Hanna van Hendrik'. / Reportage over parkinsonpatiënt Erik de Waal. die op weg is naar Santiago de Compostela. / Te gast is Tanja Kootte, conservator en samensteller van de tentoonstelling 'Bij ons in de Biblebelt' in Museum Catharijneconvent. / De rubriek In de buurt van God bezoekt de Mariakapel in Noorden, gebouwd in de vorm van 2 biddende handen. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over Jezus als aankondiger van het evangelie, de vreugdetijding..

Zaterdag 29 juni 2019

Epco Runia van Museum het Rembrandthuis vertelt over de bijbelse voorstellingen die er te zien zijn. Deze zijn de basis voor een columnwedstrijd dit najaar. / Reportage over parkinsonpatiënt Erik de Waal, die vanuit Amersfoort naar Santiago de Compostela wandelt. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en predikant Wilma Hartogsveld. Zij spreken over het SCP-rapport over de Nederlandse identiteit en over de betekenis van vakantie. / Lourens Brinkman van Hotspot Hutspot is de derde genomineerde voor de Kans Inspiratieprijs 2019. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door dominicaan Michael-Dominique Magielse..

Zondag 23 juni 2019

De Stichting Senior en Student is een van de genomineerden voor de Kans Inspiratieprijs 2019. Oprichtster Anne van Oudheusden vertelt over het doel. / Reportage uit de Geboortekerk in Jeruzalem met broeder Louis Bothé. / Te gast is oud-bakker Frans van Eijk, hij werkt als gepensioneerde veel in ontwikkelingslanden om mensen het vak te leren. / Jan de Vlieger van boekhandel De Drukkerij recenseert de cd Silent Voices met teksten van Bonhoeffer. / Tot slot een bijbels miniatuur van Huub Oosterhuis over terugkijken op je levenspad..

Zaterdag 22 juni 2019

Marina Kapteyn vertelt over de Kerkennacht met allerlei programma's om te laten zien dat kerken meer doen dan vieren. / Een reportage vanuit de Geboortekerk in Jeruzalem met broeder Louis Bothé. / De Beschouwers van het nieuws zijn predikant Wilma Hartogsveld en communicatieadviseur Eric van den Berg over groter wordende goede doelen-acties en het processieseizoen. / In de serie 100-jaar radio een NCRV-reportage uit 1964 over een flessenmuzikant. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven van dominicanes Holke van der Veer..

Zondag 16 juni 2019

Lucille Werner is initiatiefneemster van de Minister voor Gehandicaptenzaken, die maandag gekozen wordt. / Reportage over de Heilige Bloedprocessie in Boxmeer, waar zaken als kleding en het Vaartbier, -kaas en -moppen voor gemaakt wordt. / Te gast is Alfred Slomp over zijn boek 'Superwaar', de volgende stap in duurzaam boodschappen doen. / De rubriek 'In de buurt van God' is in Dordrecht met het verhaal over de Grote Kerk en de processie van het Heilig Hout. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de eerste christenen..

Zaterdag 15 juni 2019

Maya Lievegoed van woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem is bedenker van een kookboek met oude recepten en verhalen van vroeger. / Reportage over de geschiedenis van de Heilige Bloedprocessie in Boxmeer. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn priester Anton ten Klooster en predikant Jan Offringa. Zij praten onder andere over het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk. / Jan Eerbeek vertelt over Kerken met Stip, één van de drie genomineerden voor de Kans Inspiratieprijs. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, journalist en betrokken bij de Dominicanen..

Zondag 9 juni 2019

Rik van Wegen is conservator van kasteel-museum Sypestein in Loosdrecht, over de tentoonstelling 'Wie was de Mol' over. / Reportage over de Nieuwe Zwolse bijbel, die in de Grote Kerk en op andere locaties wordt overgeschreven. / Te gast is Stefan Paas, theoloog des Vaderlands. Hij vertelt over de betekenis van Pinksteren. / In onze rubriek 'Weet wat je viert' vertelt Anite Haverkamp over religieuze feesten en gebruiken in juni. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over de Geest van Pinksteren..

Zaterdag 8 juni 2019

Bastiaan van den Berg van het Dominicanerklooster in Zwolle vertelt over het 'Feest van de Geest' met het thema 'De man achter de ramen'. / Reportage over de Nieuwe Zwolse bijbel, die in de Grote Kerk en op andere plekken wordt de bijbel overgeschreven. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn communicatieadviseur Eric van den Berg en theoloog Alain Verheij over de rol van de vakbonden over het pensioenakkoord en over Pinksteren. / In onze serie over 100 jaar radio gaat het over een actie voor de Zonnebloem in de jaren '50. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door dominicaan Michael-Dominique Magielse..

Zondag 2 juni 2019

Dominee Erna Leusink vertelt over het drieluik dat een aantal protestantse kerken in Twente gemaakt hebben voor de NCRV Pinksterviering in Bolsward. / Reportage over de moestuin van de protestantse gemeente in Zuidland. Alles wat er verbouwd wordt gaat naar de voedselbank. / Jan Peter Schouten over zijn boek 'Aangenaam kennis te maken' over de ontmoeting tussen Europeanen met het hindoeisme in India / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de remonstrantse kerk in Alkmaar. Een schuilkerk met op de vloer zand. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over engelen..

Zaterdag 1 juni 2019

Bert Kranenbarg, presentator van Bert op 5, vertelt over de betekenis van de actie Alpe d’HuZes. / Reportage over de moestuin van de protestantse gemeente in Zuidland. Alles wat er verbouwd wordt gaat naar de voedselbank. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en publiek theoloog Janneke Stegeman oa over het wel of niet dragen van een keppeltje. / Fred Omvlee over het boek 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' en de popkerkdienst in Paradiso Amsterdam. / Miniatuur over Dominicaans Leven door dominicanes Holkje van der Veer..

Zondag 26 mei 2019

Toos Wolters is predikant en vertelt over de pioniersplek De Fluisterstille Stem in de wijk Overvecht in Utrecht. / Reportage over de tentoonstelling 'Middeleeuwse tuinen' met een bezoek aan de Hortus Botanicus in Leiden. / Te gast is Katja Kreukels, auteur van het boek 'Mijn vader was priester'. / Jan de Vlieger van de boekhandel De Drukkerij in Middelburg bespreekt het boek 'De spiritualiteit van de twijfel' van Roger Dewandeler. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over het bijbelse verhaal van de uittocht en de vraag 'Ben jij ooit bevrijd?'.  .

Zaterdag 25 mei 2019

Bart Hendriksen vertelt over het Weekend van de begraafplaats. / Reportage over de tentoonstelling 'Middeleeuwse tuinen' in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn communicatieadviseur Eric van den Berg en predikant Jan Offringa. Zij spreken over de uitslag van de Europese verkiezingen en Verklaring van Verbondenheid van ruim veertig kerken. / De serie over 100 jaar radio gaat deze keer over de NCRV-uitzending uit 1951 over een eerste blinde geleide hondenschool. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door Arjan Broers..

Zondag 19 mei 2019

Peter Breukink van de Stichting Oude Groninger Kerken praat over het 50-jarig jubileum. / Reportage over Museum de Pelgrim in Oldenzaal. De objecten zijn verzameld door Toos Achterweust-Siegerink. / Te gast is Liesbeth Woertman, psychologe. Zij schreef het boek 'Mooi zoals je bent'. / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Nieuwe Bavo in Haarlem, waar het Heilig Kerstmisgilde een eigen kapel met bijzondere glas-in-lood ramen heeft. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de betekenis van de bijbelse woorden zonde en genade..

Zaterdag 18 mei 2019

Hermine Pool over de tentoonstelling 'Een Moslim, een Christen en een Jood' van de Israëlische kunstenaar Eran Shakine in het Museum Ons’Lieve Heer op Solder. / Reportage over Museum de Pelgrim in Oldenzaal. Het museum laat voorwerpen zien die te maken hebben met het Rijke Roomse leven. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton ten Klooster, priester en Wilma Hartogsveld, predikant, over o.a. de Europese verkiezingen. / Marieke van de Grinsven van de kloostergemeenschap van de Franciscanessen in Veghel vertelt over de Open Kloosterdag 2019..

Zondag 12 mei 2019

Marc Wopereis vertelt over de Ark-gemeenschap, waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking als een familie met elkaar wonen en werken. / Reportage over de geheimen van de zolder. Onlangs zijn er rondleidingen gestart hoog boven in de Domkerk. / Te gast is Joel Batenburg, hij schreef een boek met indringende levensverhalen van mensen in de bijstand. / Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent Utrecht, vertelt over religieuze feesten en gebruiken in mei. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over bijbels geluk..

Zaterdag 11 mei 2019

Erik Pezij, één van de genomineerden van de Ab Harrewijnprijs, is de initiatiefnemer van 'Voor ieder kind een Sint' in Vriezenveen. / Reportage over de geheimen van de zolder. Onlangs zijn er rondleidingen gestart, hoog boven in de Domkerk. / Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad en Janneke Stegeman, theologe en schrijver. Zijn gaan ingesprek over het Songfestival in oorlogsgebiedl en de snelle afname van biodiversiteit. / In de serie over '100 jaar radio' gaat het over de Katholieke Vroedvrouwenschool in Heerlen. / Tot slot miniatuur over Dominicaans Leven door Holkje van der Veer..

Zondag 5 mei 2019

Richard Noordhoek is initiatiefnemer van Free Food Experience, dat drie gangen menu's organiseert voor mensen die het anders niet kunnen betalen. / Een reportage over Open Joodse Huizen in Hoorn. / Jan-Jaap van Oosterzee van vredesorganisatie PAX is te gast om te vertellen over de betekenis van vrede en vrijheid. / Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Maranathakerk in Den Haag, een gift van de Zwitserse kerken aan Den Haag. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de meidagen van 1945..

Zaterdag 4 mei 2019

Stef Bos vertelt over zijn muzikaal eerbetoon tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kamp Westerbork. / Reportage over Open Joodse Huizen in Hoorn. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Monic Slingerland, journaliste en Alain Verheij, theoloog. Zij spreken onder andere over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. / Robert Arpots is als vrijwilliger bezig met het ontsluiten van de bijzondere collectie van de bibliotheek van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Stefan Mangnus, dominicaan..

Zondag 28 april 2019

Priester Theo van der Sman is voorzitter van de stichting 'Hulp aan Sri Lanka' en vertelt over de situatie een week na de aanslagen. / Reportage over het Utregs Requiem, levensverhalen van zes mensen op muziek gezet door vier hedendaagse componisten. / Te gast is Stefan Kras, docent geschiedenis op het islamitische Avicenna College in Rotterdam. Een gesprek over het lesgeven over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. / Jan de Vlieger van Boekhandel De Drukkerij in Middelburg bespreekt 'De achtste dag' van Annemarie Haverkamp. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over herinneringen aan je jeugd..

Zaterdag 27 april 2019

John Tamerus is de initiatiefnemer van de bijzondere koffiebranderij OVErHOOP in Woerden. / Reportage over het Utregs Requiem, levensverhalen van zes mensen op muziek gezet door vier hedendaagse componisten. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Monic Slingerland, journalist en Jan Offringa, predikant. Zij spreken over het bijzonder onderwijs en Koningsdag. / In de serie over 100 jaar radio gaat het deze keer over het 25-jarig bestaan van de NCRV. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, journalist en schrijver..

Zondag 21 april 2019

Ilona Ordelman is de drijvende kracht achter de bijzondere ontmoetingsplek Bij de Halte in Deventer. / Reportage over Exodus Nederland, dat zich inzet voor een geslaagde terugkeer van ex-gedetineerden in de maatschappij. / Te gast is stadsdiaken Colm Dekker van Sant’Egidio Amsterdam. De gemeenschap leeft voor gebed, vrede en vriendschap met de armen. / De rubriek In de buurt van God bezoekt de kapel op de Tankenberg bij Oldenzaal. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de Bijbel en Pasen als wijze parabel..

Zaterdag 20 april 2019

Wilfred Kemp vertelt vanuit Rome over de voorbereidingen voor de paaszegen urbi et orbi en de bloemen op het Sint Pietersplein. / Reportage over Exodus Nederland, dat zich inzet voor een geslaagde terugkeer van ex-gedetineerden in de maatschappij. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Wilma Hartogsveld, predikant, over de brand in de Notre Dame en de betekenis van Pasen. / Grigor Ayvazyan vertelt over de paasviering in de Armeens Apostolische Kerk in Amsterdam. / Miniatuur over Dominicaans Leven door domincaan Stefan Mangnus..

Zondag 14 april 2019

Marijn van der Waard runt met haar man een bakkerij, die deze week gratis koekjes bakt, in het kader van The Passion. / Reportage over de Passiespelen in Hertme, die één keer in de vijf jaar gehouden worden. / Ineke Alblas is te gast om te spreken over haar boek 'Spaanse rituelen', over de Goede Week in Arcos de la Frontera. / Anite Haverkamp van Museum Catharijneconvent Utrecht vertelt religieuze feesten en gebruiken in de komende Paastijd. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de betekenis van het Laatste Avondmaal..

Zaterdag 13 april 2019

Henk Bijen vertelt over de Vuurtoren in Bergen op Zoom, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouderen in de wijk. Dit project is genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs 2019. / Reportage over de Passiespelen Hertme die eens in de vijf jaar worden gehouden in het openluchttheater. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton ten Klooster, priester, en randkerkelijk theoloog en schrijver Alain Verheij. / In de serie over 100 jaar radio deze keer het 50-jarig priesterfeest van paus Pius XII. / Miniatuur over Dominicaans Leven door journalist Arjan Broers..

Zondag 7 april 2019

Corinne Kat vertelt over de levende veertigdagenkalender in Niekerk, Oldekerk, Faan en Enumatil. / Reportage over Dordrecht, waar 400 jaar geleden de synode gehouden werd en op 18 april The Passion. / Te gast is Ad de Keyzer, theoloog en Bachkenner over de spiritualiteit van de Mattheus Passion. / Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van een boekhandel, bespreekt de nieuwe roman 'Vindeling' van Vonne van der Meer. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over de kracht van zingen..

Zaterdag 6 april 2019

Broeder Cornelis van Lit vertelt over zijn voorbereidingen op de marathon van Rotterdam. / Reportage over Dordrecht, waar 400 jaar geleden de beroemde synode is gehouden en volgende week The Passion is. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Marcel Poorthuis, hoogleraar interreligieuze dialoog, en Alain Verheij, randkerkelijk theoloog over pastoor Pierre Valkering en het thema van de maand van de filosofie. / De vierde aflevering van een serie over 100 jaar radio: het 50-jarig bestaan van Kweekschool Eben Haëzer in 1935. / Miniatuur over Dominicaans leven door Stefan Mangnus o.p...

Zondag 31 maart 2019

Dirk Loendersloot vertelt over de situatie in Mozambique, waar hulp na de cycloon hard nodig is. / Reportage over de Kledingbus in Zuid-West Friesland, de Hoop op Wielen rijdt iedere dag rond. / Wandeling van Annemiek over het traject van de Vastenactie-Pelgrimstocht in en rond Weesp met Wil Ebbelaar en Nel Pronk. / Mariska van Beusichem vertelt over de nieuwe Zwolse Bijbel waar iedereen aan mee kan schrijven. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over 'Geloven, waarom zou je?'.