Zin in Weekend!
Muziek, verhalen en reportages die het hart raken. Het enige programma dat wekelijks écht zin geeft in het weekend! Presentatie: Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp.

Podcasts afleveringen

Zondag 14 oktober 2018

Yvette Driever vertelt over Maria van Gelre, een middeleeuwse powervrouw met een prachtig gebedenboek van 1200 pagina’s. / Reportage over Spirit of Youth in Maastricht, die jongeren meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid laten krijgen door een bijzondere samenwerking met paarden. / Anique de Kruijf van Museum Catharijneconvent in Utrecht komt vertellen over de nieuwe tentoonstelling over relieken. / Onze rubriek In de buurt van God gaat over de 90-jarige Heilig Hartkerk in Hilversum. / Tot slot en miniatuur van theologe Hannie van Dijk over waarom Jezus een rijke man adviseert om al zijn bezit op te geven....

Zaterdag 13 oktober 2018

Zuster Ruth Lageman van de Paulusabdij vertelt over de kloosternacht in Oosterhout met zo'n 60 jongeren. / Reportage over met herinneringen van Mario Coolen over aartsbisschop Oscar Romero, die heilig wordt verklaard. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn publiektheoloog Janneke Stegeman en priester Anton ten Klooster over de overwinning van Urgenda en het geld voor geestelijk verzorging aan mensen thuis. / De nieuwe bisschop van Roermond, Harry Smeets, vertelt over zijn plannen voor de Limburgse kerk. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Holkje van der Veer..

Zondag 7 oktober 2018

Rene Bastiaanse, directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum, vertelt over de nieuwe website 'Wierook, wijwater & worstenbrood', over het Rijke Roomsche leven in Brabant. / Reportage over restaurant Beautiful Mess in de voormalige Bijlmerbajes. Vluchtelingen doen er werkervaring op en op de menukaart staan gerechten uit hun thuislanden. / Te gast is Aalt Bakker, directeur van Stichting Domincanenklooster in Huissen over het reli-ondernemerschap. Ondernemers die actief én succesvol zijn op het gebied van religie, spiritualiteit en zingeving. / Filmtip van filmkenner Christian van der Heijden. Deze keer de film The Children’s act. / Tot slot een miniatuur van theologe Hannie van Dijk over Overspel..

Zaterdag 6 oktober 2018

Pieter ter Veen vertelt over de situatie op Sulawesi. Hij heeft er gewerkt en nog steeds contact met mensen daar. / Reportage over restaurant Beautiful Mess in de voormalige Bijlmerbajes. Vluchtelingen doen er werkervaring en op de menukaart staan gerechten uit hun thuislanden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn dominee Janneke Nijboer en communicatieadviseur Eric van den Berg. Een discussie over de toenemende armoede onder werkende mensen en over vriendschap. / Lisa van Leuken helpt als vriendencoach kinderen, die zich eenzaam voelen. / Als afsluiting een miniatuur over Dominicaans Leven door zuster Holkje van der Veer..

Zondag 30 september 2018

Harm Ruijter vertelt over KISI Nederland, een katholieke musicalbeweging die tien jaar bestaat. / Reportage over het carillon van de Grote Kerk van Alkmaar, bespeeld door stadsbeiaardier Christiaan Winter. / Rosita Steenbeek is te gast om over haar boek 'Wie is mijn naaste' vertellen. Het gaat over vluchtelingenkampen in verschillende landen, die zij heeft bezocht. / Onze rubriek 'In de buurt van God' is bij de Witte Kapel in Neer. / De Miniatuur van theologe Hannie van Dijk gaat van het padje af..

Zaterdag 29 september 2018

Straatpastor Hanna Wapenaar vertelt over de film 'The Disciples- een straatopera'. Deze film gaat over het dak-en thuislozenkoor de Straatklinkers. / Reportage over 500 jaar Grote Kerk van Alkmaar, met een klim naar de hemel: op het dak van de kerk geniet je van het weidse uitzicht. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton ten Klooster, priester, en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur van Vrijzinnig Christendom.nl. Ze praten onder andere over de verbinding met Israël en de overbevolking van Nederland. / Lotte Ruyten is initiatiefneemster van de Thuisbus om eenzaamheid tegen te gaan. / Miniatuur over Dominicaans Leven door zuster Holkje van der Veer..

Zondag 23 september 2018

Kalien Blonden vertelt over de Zin in Weekend-prijsvraag om een nieuwe tekst voor Stille Nacht, Heilige Nacht te schrijven. / Reportage over de grote moestuin op boerderij Groot Zandbrink die produceert voor de voedselbank in Leusden. / Frank Kazenbroot vertelt over zijn boek 'Wees lief voor de Ziel', dat gaat over singer/songwriter Leonard Cohen. / Boekbespreking door Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van boekwinkel De Drukkerij in Middelburg. / Tot slot een miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Hoe geef je leiding?.

Zaterdag 22 september 2018

Pastoor Eugène Jongerden vertelt over de stand van zaken rond de afgebrande Urbanuskerk in Amstelveen. Mag de kerk van het bisdom herbouwd worden? / Reportage over de grote moestuin op boerderij Groot Zandbrink die produceert voor de voedselbank in Leusden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en publiek theoloog Janneke Stegeman. Zij praten verder over de algemene beschouwingen en de burendag. / Sander Ritman ging blogs schrijven om zijn eigen eenzaamheid aan te pakken. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan..

Zondag 16 september 2018

Marian Timmerman vertelt over haar plannen om de wereld van de Bijbel te zien via een Virtual Reality-bril. Reportage over de tentoonstelling 'Het leven van Boeddha'. Gids is Paul van der Velde, hoogleraar Hindoeisme en Boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Madelon Grant is coördinator bij de vredesorganisatie PAX. In aanloop naar de 50ste Vredesweek een gesprek over oorlogen en de mensen die oorlog aan den lijve hebben meegemaakt. Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de kapel in het bos in het Brabantse Oirschot. En de miniatuur van theologe Hannie van Dijk gaat over het raadsel van het kwaad..

Zaterdag 15 september 2018

Laurens Umans vertelt over de voorstelling De Omzieners, geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland. Reportage over de tentoonstelling 'Het leven van Boeddha'. Gids is Paul van der Velde, hoogleraar Hindoeisme en Boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en twittertheoloog Alain Verheij. Zij spreken over de Kerkproeverij en hun wensen op Prinsjesdag. Ruben Verzijl vertelt over zijn initiatief De Vriendelijke Transformatie, om eenzaamheid aan te pakken. Miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan..

Zondag 9 september 2018

Aan de telefoon Rosa Leijdekkers; zij vertelt over het initiatief Afvalopruimdate. Reportage over 1250-jarig bestaan van Deventer. Bekend van de 14e eeuwse geleerde en kerkhervormer Geert Grote. Te gast is Thomas Quartier, monnik en hoogleraar in Leuven, over zijn boek 'Heilige Woede'. Christian van der Heijden, theoloog, Vaticaan- en filmkenner, geeft zijn maandelijks een filmtip. De miniatuur van theologe Hannie van Dijk gaat over het leiderschap van Jezus..

Zaterdag 8 september 2018

Annabel Dijkema, conservator van museum Catharijneconvent, vertelt over de nieuwe aanwinst: een laat-middeleeuws sculptuur van Jezus en de Samaritaanse vrouw. Een reportage over 1250-jarig bestaan van Deventer. De stad dankt haar bestaan aan missionaris Lebuïnus, die er een houten kerkje stichtte. De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn predikant Janneke Nijboer en Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Onderwerp van gesprek zijn Mein Kampf en de kinderen Lili en Howick. Esther Weisman van kookstudio Esther’s cookery vertelt over de speciale gerechten bij de aankomende joodse feest-en gedenkdagen. Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, theoloog en journalist..

Zondag 2 september 2018

Henk Huisman vertelt over het initiatief om het verdwenen klooster Sibculo weer zichtbaar te maken. Reportage over de Stichting Vaarwens. Deze Stichting vaart gratis dagtochten met mensen die ernstig ziek zijn. Klaas van der Kamp, tot voor kort algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, over zijn afscheid en zijn werk als classispredikant van Overijssel en Flevoland. De rubriek In de Buurt van God neemt je mee naar het St. Elisabethpoortje in Haarlem. Tot slot de miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Hoe kijk je? Wat zie je?.

Zaterdag 1 september 2018

Broeder Michael-Dominique Magielse liep met een aantal dominicanen van Nijmegen naar Rotterdam. Daar beginnen ze een nieuwe communiteit. Een reportage over Stichting Vaarwens. Deze Stichting vaart gratis dagtochten met mensen die ernstig ziek zijn. De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Eric van den Berg, communicatieadviseur en Jan Offringa, predikant. Zij spreken over o.a. de oproep van oud-nuntius Viganò aan het adres van paus Franciscus om af te treden. Dr. Jurjen Zeilstra promoveert op zijn biografie van grondlegger Willem Visser ’t Hooft van de Wereldraad van Kerken. Tot slot een miniatuur door Arjan Broers, theoloog, journalist en leken-dominicaan..