Zin in Weekend!
Muziek, verhalen en reportages die het hart raken. Het enige programma dat wekelijks écht zin geeft in het weekend! Presentatie: Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp.

Podcasts afleveringen

Zondag 14 april 2019

Marijn van der Waard runt met haar man een bakkerij, die deze week gratis koekjes bakt, in het kader van The Passion. / Reportage over de Passiespelen in Hertme, die één keer in de vijf jaar gehouden worden. / Ineke Alblas is te gast om te spreken over haar boek 'Spaanse rituelen', over de Goede Week in Arcos de la Frontera. / Anite Haverkamp van Museum Catharijneconvent Utrecht vertelt religieuze feesten en gebruiken in de komende Paastijd. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis over de betekenis van het Laatste Avondmaal..

Zaterdag 13 april 2019

Henk Bijen vertelt over de Vuurtoren in Bergen op Zoom, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouderen in de wijk. Dit project is genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs 2019. / Reportage over de Passiespelen Hertme die eens in de vijf jaar worden gehouden in het openluchttheater. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton ten Klooster, priester, en randkerkelijk theoloog en schrijver Alain Verheij. / In de serie over 100 jaar radio deze keer het 50-jarig priesterfeest van paus Pius XII. / Miniatuur over Dominicaans Leven door journalist Arjan Broers..

Zondag 7 april 2019

Corinne Kat vertelt over de levende veertigdagenkalender in Niekerk, Oldekerk, Faan en Enumatil. / Reportage over Dordrecht, waar 400 jaar geleden de synode gehouden werd en op 18 april The Passion. / Te gast is Ad de Keyzer, theoloog en Bachkenner over de spiritualiteit van de Mattheus Passion. / Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van een boekhandel, bespreekt de nieuwe roman 'Vindeling' van Vonne van der Meer. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over de kracht van zingen..

Zaterdag 6 april 2019

Broeder Cornelis van Lit vertelt over zijn voorbereidingen op de marathon van Rotterdam. / Reportage over Dordrecht, waar 400 jaar geleden de beroemde synode is gehouden en volgende week The Passion is. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Marcel Poorthuis, hoogleraar interreligieuze dialoog, en Alain Verheij, randkerkelijk theoloog over pastoor Pierre Valkering en het thema van de maand van de filosofie. / De vierde aflevering van een serie over 100 jaar radio: het 50-jarig bestaan van Kweekschool Eben Haëzer in 1935. / Miniatuur over Dominicaans leven door Stefan Mangnus o.p...

Zondag 31 maart 2019

Dirk Loendersloot vertelt over de situatie in Mozambique, waar hulp na de cycloon hard nodig is. / Reportage over de Kledingbus in Zuid-West Friesland, de Hoop op Wielen rijdt iedere dag rond. / Wandeling van Annemiek over het traject van de Vastenactie-Pelgrimstocht in en rond Weesp met Wil Ebbelaar en Nel Pronk. / Mariska van Beusichem vertelt over de nieuwe Zwolse Bijbel waar iedereen aan mee kan schrijven. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over 'Geloven, waarom zou je?'.

Zaterdag 30 maart 2019

Derk Stegeman blikt als coördinator terug op het kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag en de toekenning van de verblijfsvergunning voor de familie Tamrazyan. / Reportage over de Kledingbus in Zuid-West Friesland. De Hoop op Wielen rijdt iedere dag rond. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit en Jan Offringa. Zij spreken over kinderen in armoede en halfvasten. / Jan Stuyt sj vertelt over de animatiefilm over pater Frans van der Lugt, die vijf jaar geleden in de Syrië is vermoord. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans Leven door Arjan Broers, journalist en schrijver..

Zondag 24 maart 2019

Cees van Veelen, geestelijk verzorger in de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan de IJssel, vertelt over de start van het Bonhoeffer-herdenkingsjaar. / Reportage over Yad Elie, een joodse stichting, die zich inzet om arme kinderen in Jeruzalem te voorzien van een maaltijd. / Te gast is Rosa Leijdekker, zij zet zich in voor een Trashless Earth, een afvalvrije wereld. / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt violist Mathieu van Bellen die de oud-katholieke Schuurkerk in Zaandam gekocht heeft om er een oefen-en concertruimte voor kamermuziek van maken. / Tot slot een miniatuur van Huub Oosterhuis: wat doet de God van de bijbel?.

Zaterdag 23 maart 2019

Peter Kortleve, initiatiefnemer van Bedside Buskers, waarbij muzikanten bij ziekenhuispatiënten aan hun bed spelen. / Reportage over Yad Elie, een joodse stichting, die zich inzet om arme kinderen in Jeruzalem van een maaltijd te voorzien. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en twitter theoloog Alain Verheij over de uitslag van de Provinciale Verkiezingen en het thema van de Boekenweek 'De Moeder de Vrouw'. / André van der Stoel over de Taizébijeenkomst in Beiroet met Syrische en Nederlandse jongeren. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Stefan Mangnus OP..

Zondag 17 maart 2019

Hesce Mourits, 17 jaar, heeft een Judaspassie geschreven geïnspireerd op het boek Judas van Amos Oz. / Reportage de Rembrandtwandeling in Amsterdam. / Te gast is Trees van Montfoort over haar boek Groene theologie. / Anite Haverkamp van het museum Catharijneconvent vertelt over de religieuze feesten van de komende tijd. / Miniatuur van Huub Oosterhuis over de onvoltooide bijbel..

Zaterdag 16 maart 2019

Maarten Elsenburg vertelt over de Stille Omgang, dit weekend in de nacht van zaterdag op zondag. / Reportage over de Rembrandtwandeling in Amsterdam in het kader van het Rembrandtjaar. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn priester Anton ten Klooster en publiek theoloog Janneke Stegeman over o.a. de provinciale verkiezingen en de opkomst van het demonstreren. / In de serie over 100 jaar radio aandacht voor de 'kroning' van Paus Pius XII in 1939. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Louwerse, hulpverlener bij het Leger des Heils..

Zondag 10 maart 2019

Masja de Roy nam het initiatief voor de Minikronieken, korte films over het leven in de regio gezien door asielzoekers uit allerlei culturen. / Reportage over Van Hulley in Groningen, een werkplaats voor vluchtelingen waar van overhemden boxershorts worden gemaakt. / Dirk van de Glind, schrijver en docent levensbeschouwelijke vorming, over hoe hij invulling geeft aan de voorbereiding op Pasen. / De rubriek In de Buurt van God bezoekt de nieuwe, houten Mariakapel in het Twentse Enter. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over verdriet. Dat ligt ergens halverwege zelfbeklag en flinkdoenerij..

Zaterdag 9 maart 2019

Dichteres Cobie Verheij publiceert iedere vastendag een gedicht op de gedichtensite.nl. / Reportage over Van Hulley in Groningen, een werkplaats voor vluchtelingen waar van overhemden boxershorts worden gemaakt. / De Beschouwers Anton de Wit en Alain Verheij spreken over #doeslief van Sire en de aanstaande Klimaatmars. / Annabel Dijkema vertelt over de unieke Münster Domschatten, die te zien zijn in Museum Catharijneconvent in Utrecht. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Louwerse, leken-dominicaan en hulpverlener bij het Leger des Heils..

Zondag 3 maart 2019

Rob van Ooijen, Kerkinactie, over de gratis vakantie voor 100 bijstandsgezinnen. / Reportage over de bijzondere kringloopwinkel het Acht Plus Meerwarenhuis in Amersfoort. / Leo Fijen is te gast en vertelt over zijn nieuwe boek 'Succesverhalen in de kerk'. / Jan de Vlieger van boekhandel De Drukkerij bespreekt het boek 'De Sjamaan en ik' van Willemijn Dicke. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over Pater van Kilsdonk en psalm 8: Wat is de mens dat Gij aan hem denkt?.

Zaterdag 2 maart 2019

Cabaretier Remco Veldhuis vertelt over zijn voorstelling 'Lang verhaal kort, de bijbel in 100 minuten'. / Reportage over een bijzondere kringloopwinkel 'Het acht plus Meerwarenhuis' in Amersfoort. / De Beschouwers zijn Eric van den Berg en ds. Janneke Nijboer o.a. over carnaval en vasten. / De tweede aflevering van een serie over 100 jaar Radio: de NCRV-radio. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Suzanna Louwerse, leken-dominicaan en hulpverlener bij het Leger des Heils..

Zondag 24 februari 2019

Seth Leenman over zijn speciale trouwdag en actiesite 'Trouwen met een doel'. / Reportage over de Relimarkt in Hoensbroek voor verkoop en verhuur van kerk- en kloosterkunst. / Te gast is Paula Irik. Zij maakte een bijzonder boek met teksten in het 'dementees', de taal van mensen met dementie, samen met gedichten en illustraties. / In de Buurt van God bezoekt de Nieuwe Kerk in Amsterdam, met het bijzondere meesterwerk Aartsengel Michaël van Giordano in combinatie met engelentour in de hele kerk. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over de maakbaarheid van een menswaardige samenleving. Je kunt het volbrengen..

Zaterdag 23 februari 2019

Bellen met Wilfred Kemp in Rome, met het laatste nieuws over de conferentie over bescherming van minderjarigen. / Reportage over de Relimarkt in Hoensbroek, voor verkoop en verhuur van kerk- en kloosterkunst. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en Jan Offringa, hoofdredacteur van Liberaal Christendom, over terugkeer van IS-strijders en het toenemend antisemitisme. / Warner van Es componeerde een Nederlandstalige opera over de bijbelse persoon Job. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 17 februari 2019

Bregje Jaspers is initiatiefneemster van Brandgrens 024, een herdenkingsmoment van het bombardement van Nijmegen 75 jaar. / Reportage over de hostiebakkerij in het klooster van de zusters Clarissen in Megen. / Te gast is Rik Zweers, de eerste Jonge Theoloog des Vaderlands. / Anite Haverkamp van museum Catharijneconvent vertelt over de religieuze feesten van de komende tijd: Carnaval en Biddag voor het gewas. / Tot slot de miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over: Ergens bijhoren, word je daar gelukkig van?.

Zaterdag 16 februari 2019

Ellen Blom is bedenker en initiatiefnemer van het Utregs Requiem. De première is zondag in TivoliVredenburg. / Een reportage over de hostiebakkerij in het klooster van de zusters Clarissen in Megen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad en publiek theoloog Janneke Stegeman. Zij praten oa. over het voorstel om geriaters mee te laten beslissen over de behandeling van 70+-ers. / De eerste aflevering van een serie over 100 jaar Radio en de rijke geschiedenis van KRO- en NCRV-radio. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 10 februari 2019

Pastor Ben Bolmer vertelt over de Grunneger Dainst, een viering in het Gronings, in Musselkanaal. / Reportage over de tentoonstelling 'Dit is mijn verhaal' in het Bijbels Museum Amsterdam, waar jonge christenen vertellen wat geloof en bijbel voor hen betekenen. / Te gast is prof. dr. Erik Borgman, één van de sprekers op de Inspiratiedag over intimiteit in Zwolle op de feestdag van de heilige Valentijn. / De rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de voormalige Laurentiuskerk in Weesp, met een bierbrouwerij, yogaschoo en een hotelkamer in de toren. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over: Wat is eigenlijk het Koninkrijk van God?.

Zaterdag 9 februari 2019

Jan Suelmann vertelt over de film over een bijzondere gebeurtenis bijna 100 jaar geleden rond de kerk in Weiteveen. / Reportage over de tentoonstelling 'Dit is mijn verhaal' in het Bijbels Museum Amsterdam over jonge christenen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn priester Anton ten Klooster en randkerkelijk theoloog Alain Verheij. Zij spreken oa over de Klimaatspijbelaars. / Derk Stegeman van het kerkasiel in de Bethelkapel vertelt over de dankdienst en feest zondag in Den Haag. / Miniatuur over Dominicaans leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 3 februari 2019

Tom van Eekelen, projectleider erfgoed gemeente Bergen op Zoom, vertelt over de nieuwe ‘toegangspoort’ voor de Gertrudiskerk aan de Grote Markt. / Reportage over Beautiful Mess, eenrestaurant op een bijzondere plek, de voormalige Bijlmerbajes. Een plek waar vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen. / Te gast is Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese rekenkamer, over zijn nieuwe boek 'Moreel leiderschap'. / Jan de Vlieger van boekhandel De Drukkerij in Middelburg, bespreekt het boek 'En nu ben ik aan de beurt, spiritualiteit van het sterven' van Christiane Berkvens-Stevelinck. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch. Deze keer gaat over: Het mysterie God..

Zaterdag 2 februari 2019

De winnaar van het beste spirituele boek 2019 is Christa Anbeek. Wij hebben haar aan de telefoon. / Reportage over Beautiful Mess, een restaurant op een bijzondere plek, de voormalige Bijlmerbajes. Een plek waar vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Eric van den Berg, communicatieadviseur en publiek theoloog Janneke Stegeman. / Anton ten Klooster vertelt over de Wereldjongerendagen in Panama, die hij heeft bijgewoond. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 27 januari 2019

Niels Visser vertelt over het project Hatsup met mutsen waarvan de opbrengst naar een project in Kenia gaat. / Reportage over de heilige Cunera in Rhenen. Het Stadsmuseum heeft sinds kort een prachtig Middeleeuws Cunerabeeld met een bijzondere geschiedenis. / Netty de Jong-Dorland neemt afscheid als predikant van de Domkerk. Een portret. / De rubriek In de Buurt van God bezoekt het gedenkpark in Huissen. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch. Deze keer gaat het over God, die zich ontfermt..

Zaterdag 26 januari 2019

Gerrie  Conen vertelt over de Wereldjongerendagen op Ameland, voor jongeren voor wie het niet haalbaar was om naar Panama te gaan. / Reportage over de Cunerakerk in Rhenen. In de Middeleeuwen was het in Rhenen een komen en gaan van pelgrims, die dan een bezoek brachten aan de imposante kerk waar de relieken van de heilige Cunera lagen. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en Jan Offringa, hoofdredacteur van Liberaal Christendom. / Dick Couvée is predikant van de Pauluskerk en hij vertelt over zijn initiatief Warm Rotterdam. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door prof. dr. Erik Borgman..

Zondag 20 januari 2019

Tonko Grever gaat het nieuwe Luther Museum in Amsterdam inrichten. / Reportage over restaurant Puur Smaeck in Hilversum. In het restaurant werken met mensen met een verstandelijke beperking. / Te gast is Stine Jensen, filosofe en auteur van het essay Eerste liefde, dat zij schreef ter gelegenheid van de Maand van de Spiritualiteit. / Anite Haverkamp, educator bij Museum Catharijneconvent, vertelt over religieuze feesten in januari en februari. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch. Deze keer gaat over: doe liefde….

Zaterdag 19 januari 2019

HarmenJan Rijks is voorzitter van de Stichting Mensenbieb. Daar kun je ‘levende boeken’ lenen. / Reportage over het restaurant Puur Smaeck in Hilversum. In het restaurant werken zij met mensen met een verstandelijke beperking. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en twittertheoloog Alain Verheij o.a. over Blue Monday. / Anton ten Klooster vertelt vanuit Panama over de Wereld Jongeren Dagen aldaar. / Miniatuur over Dominicaans Leven door prof. dr. Erik Borgman..

Zondag 13 januari 2019

Annelies Sistermans vertelt over de Stichting Wedde dat ’t Lukt voor hulp en ondersteuning om in hun woonplaats te kunnen blijven wonen. / Reportage over de voormalige Kerk van de Heilige Martelaren van Gorcum in Den Haag, die nu als Springparadijs voor kinderen en jongeren gebruikt wordt. / Christien Crouwel is te gast, sinds 1 januari is ze de nieuwe algemeen secretaris van de Raad van Kerken. / Joep de Hart vertelt over de Kerk en Wereld-lezing over de toekomst van geloof in Nederland in de Balie in Amsterdam. / Miniatuur van Huub Oosterhuis en Elte Rauch over spiritualiteit..

Zaterdag 12 januari 2019

Melissa de Laat vertelt over het initiatief Groen en Grijs: kleinkinderen koken met hun grootouders, die dementerend zijn en daardoor soms vergeten te eten. / Reportage over de voormalige Kerk van de Heilige Martelaren van Gorcum- naast het Gemeentemuseum in Den Haag- die nu als Springparadijs voor kinderen en jongeren gebruikt wordt. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn predikant Janneke Nijboer en priester Anton ten Klooster o.a. over de Nashvilleverklaring en commotie erover. / Caroline Griep is opruimcoach vertelt hoe je kunt voorkomen dat opruimen bij goede voornemers blijft? / Miniatuur over Dominicaans Leven door prof.dr. Erik Borgman..

Zondag 6 januari 2019

Michael Bakker, Russisch-Orthodox priester over Orthodox Kerstmis op 7 en 8 januari. / Reportage over goud, wierook en mirre, de kostbare geschenken van de wijzen uit het Oosten aan de pasgeboren Jezus. Tjitske Volkerink van het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum geeft er workshops over. / Te gast is Marcel Poorthuis, over de verschillen tussen Mozes in de Joodse, christelijke en islamitische wereld. / In de rubriek In de Buurt van God een portret van de Vredeskerk in Bergen. / Miniatuur van Huub Oosterhuis uit 'Een weg van dagen'..

Zaterdag 5 januari 2019

Broeder Frans van het Stadsklooster in Den Haag heeft een oproep gedaan om warme kleren, handschoenen, sjaals en mutsen te doneren voor dak-en thuislozen. / Reportage over de bijzondere viering van Driekoningen in Den Bosch. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en Jan Offringa, hoofdredacteur van Liberaal Christendom. / Marijke Siegers-Arntz is de eerste vrouwelijke voorzitter Stichting Elisabeth Weeshuis in Culemborg, één van de oudste charitatieve instellingen van Nederland. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans leven door prof.dr. Erik Borgman..

Zondag 30 december 2018

Muziek en verhalen bij een knapperend haardvuur, over tijd en het einde van het jaar. De verhalen worden gelezen door Annemiek Schrijver, Monic Slingerland, Alain Verheij en Eric van den Berg..

Zaterdag 29 december 2018

Tijdens het Amsterdam Light Festival kun je in de Hoftuin zelf een lichtje maken, door een kaarsje aan te steken. Roel Boogaart vertelt erover. / Een reportage over de oliebollenzegening in Sneek. / De Beschouwers zijn dominee Janneke Nijboer en priester Anton ten Klooster. Zij blikken terug op een, ook voor hen, bewogen jaar 2018. / Derk Stegeman neemt de laatste stand van zaken rond het kerkasiel in de Bethelkapel met ons door. / De Miniatuur over Dominicaans Leven wordt verzorgd door broeder Michael-Dominique Magielse..

Zondag 23 december 2018

Muziek en verhalen bij een heerlijk haardvuur, als opmaat naar Kerst. Met verhalen van Janneke Nijboer, Janneke Stegeman, Wilfred Kemp en Jan Offringa. / Miniatuur van theologe Hannie van Dijk over Kerst als feest van het verschil maken..

Zaterdag 22 december 2018

Het verhaal van Thalia van Gorp van de Regenboog in Amsterdam. Zij deed een oproep om mee te helpen aan het kerstdiner voor 100 dak-en thuislozen. Met succes! / Reportage over de uitgebreide Kerststal in de Sint Jan in Den Bosch. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en Jan Offringa van Liberaal Christendom. Zij spreken oa de groei van alleengaanden in Nederland en over de betekenis van Kerst. / Een gesprek met Peter Janssen, die met zijn vrouw Tessa en hun twee kinderen via hulporganisatie Fidesco werkzaam zijn in Zambia. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven door Michael-Dominique Magielse, oud-journalist en dominicaan..

Zondag 16 december 2018

Rob van Ooijen vertelt over de Tafels van Hoop, aanstaande dinsdag tijdens de Internationale Dag van de Migrant. / Reportage  over de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa' in het Centraal Museum in Utrecht. / Te gast is Ad de Keyzer, theoloog en Bach-kenner. Hij vertelt over het Weihnachtsoratorium, het ontstaan en de spiritualiteit ervan. / Jan de Vlieger, theoloog en eigenaar van een boekhandel in Middelburg, bespreekt het boek 'Kom vanavond met verhalen, eigentijdse kerstvertellingen'. / Miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Wat staat er op jouw verlanglijstje?.

Zaterdag 15 december 2018

Broeder Hans van Bemmel vertelt over de kerststal van het stadsklooster San Damiano in Den Bosch, die vol levensmiddelen staat. / Reportage over de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa' in het Centraal Museum. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn communicatieadviseur Eric van den Berg en twittertheoloog Alain Verheij. Zij spreken over o.a. de kerstcommercials. / Marije van den Berg vertelt over de wereldmeidenclub voor vluchtelingen. Eén keer per 14 dagen komt een aantal vluchtelingenmeiden bij hen thuis. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Michael-Dominique Magielse, oud-journalist en dominicaan..

Zondag 9 december 2018

Live vanuit het Catharijneconvent in Utrecht: de tekstwedstrijd van Stille Nacht. Met enkele vrouwen van het Kathedrale Koor van Utrecht, Stef Bos, Kalien Blonden -Stille Nacht Heilige Nacht-expert- en Anite Haverkamp, feestdeskundige van Museum Catharijneconvent. De uitzending eindigt met de bijbelse miniatuur van theologe Hannie van Dijk..

Zaterdag 8 december 2018

Myrna Bockhoudt vertelt over de bijzondere kerstboom op de Grote Markt in Haarlem. Voor 5 euro kun je een lampje adopteren en daarmee SOS kinderdorpen in Syrië steunen. / Reportage over de doorlopende kerkasiel-dienst in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad en publiek theoloog Janneke Stegeman o.a. over de vraag of je daklozen geld moet geven. / Roel den Dulk vertelt over de Kerststal in Museumpark Orientalis die te koop is. / Miniatuur over Dominicaans Leven door broeder Michael-Dominique Magielse..

Zondag 2 december 2018

Jacobus Treisburg vertelt over het maken van midwinterhoorn, dat officieel is bijgeschreven in het register van het Immaterieel Erfgoed. / Reportage over het behoud van waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten met een bezoek algemene begraafplaats Soestbergen in Utrecht. / Te gast is Fred Omvlee, de inspirator van de Top 2000-kerkdiensten. / Christian van der Heijden, filmkenner, bespreekt de Netflixserie 'Knightfall' over de zoektocht naar de Heilige Graal. / Miniatuur van theologe Hannie van Dijk over de Advent, tijd van verwachting..

Zaterdag 1 december 2018

Straatpastor Hanna Wapenaar heeft 50 sinterklaasgedichten nodig voor de vrouwengroep van het Leger des Heils, Drugspastoraat en Straatpastoraat Amsterdam. / Reportage over het behoud van waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten, met een bezoek aan de r.k.begraafplaats St. Barbara in Utrecht. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journaliste Monic Slingerland en twittertheoloog Alain Verheij o.a. over geweld tegen leraren. / Rikko Voorberg vertelt over de 1000 vluchtelingen die van Lesbos naar Nederland worden gebracht. / Tot slot een miniatuur over Dominicaans Leven met Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 25 november

Eric Kamperman van het Leger des Heils gaat honderden pannenkoeken bij op de feestdag van Sint Pannenkoek. / Reportage over 'Theater Babel' in Rotterdam. Ze werken dit moment aan de voorstelling 'Piazza della vita'. / Psychiater Klaas-Jan Pos schreef het boek 'Leed heeft niet het laatste woord. Zonder lijden geen geluk.' Hij is te gast. / Jan de Vlieger van een boekwinkel in Middelburg bespreekt het boek 'Vrij als de vogels' van Karel Eykman. / Tot slot de miniatuur van theologe Hannie van Dijk: Op de vlucht zijn..

Zaterdag 24 november 2018

Angelien Hoppen is coördinator van het bewonersinitiatief Groene Loper in Enschede. Dit initiatief wil straten en buurten groener maken. / Reportage over 'Theater Babel' in Rotterdam, waar collega’s met en zonder beperking met elkaar samenwerken. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn Anton de Wit, hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad, en Jan Offringa, predikant en hoofdredacteur Liberaal Christendom. / Ramon Mangold, winnaar van de Zilveren Camera 2016, vertelt over de fotowedstrijd van de Actie Kerkbalans. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 18 november 2018

Juryvoorzitter Wilfred Kemp over de prijsvraag 'Schrijf een nieuwe tekst op de melodie van Stille Nacht, Heilige Nacht'. De jury komt komende dinsdag bijeen. / Reportage over de bijbelroute langs twaalf meesterwerken in het Rijksmuseum in Amsterdam. / Hein Stufkens is te gast om te vertellen over zijn boek 'Verhalen van de rabbi, scenes uit het wonderbaarlijke leven van de Mensenzoon- verrassend anders verteld'. / Onze rubriek 'In de buurt van God' gaat naar het Coehoornpark in Arnhem, waar de glas in lood ramen van de gesloopte Kleine Eusebius een nieuwe bestemming krijgen. / Tot slot een Miniatuur van theologe Hannie van Dijk over de Dag van de Armoede..

Zaterdag 17 november 2018

Silke Schuurman vertelt over het project 'Bakburen' in Raalte en Ommen. Mensen ontmoeten elkaar rond een zelfgebakken taart. / Reportage over de bijbelroute langs 12 meesterwerken in het Rijksmuseum in Amsterdam. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn communicatiedeskundige Eric van den Berg en publiek theoloog Janneke Stegeman over o.a. de intocht van Sinterklaas. / Toon Cents van zorginstelling Brinkgreven in Deventer vertelt over de verrassende terugkeer van het verdwenen Mariabeeldje. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Karin Bornhijm, leken-dominicaan..

Zondag 11 november 2018

De winnaar van de Smaakmaker van het Jaar is De paraplu, bekend gemaakt tijdens de Landelijke Diaconale Dag van de PKN. / Reportage over de opera Hildegard, over de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard van Bingen. De vrouwengroep Wishfull Singers zingen erin mee. / Te gast is Els Kloek en ze vertelt over haar boek '1001 vrouwen in de 20ste eeuw'. / Onze rubriek 'In de buurt van God' bezoekt de Oude Kerk in Amsterdam. / De miniatuur van theologe Hannie van Dijk gaat over de wijze woorden van Jezus over de liefde..

Zaterdag 10 november 2018

Ramon Roks, winnaar van de Religieuzenprijs 2018, vertelt over het Franciscaans Jongerentreffen. / Reportage over de opera Hildegard, over de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard van Bingen. De vrouwengroep Wishfull Singers zingt erin mee. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn journalist Monic Slingerland en twittertheoloog Alain Verheij o.a. over kernenergie of niet... / Ruud Fokker, directeur van reisorganisatie VNB, over de Nederlandse Dagen in Israël. Zo’n 450 pelgrims vieren er samen het geloof. / Miniatuur over Dominicaans Leven door Stefan Mangnus, dominicaan..

Zondag 4 november 2018

Anton ten Klooster vertelt over het symposium 'Willibrord: radicaal of missionair'. Was deze missionaris wel zo'n lieverdje? / Reportage over de tentoonstelling in de oude kloostergang rondom het Stadhuis van Haarlem. Alle zintuigen worden beroerd in het kunstproject 'Maak mij zelveloos en stil'. / Te gast is Huub Oosterhuis, theoloog en dichter. Hij is donderdag 85 jaar geworden. / De filmtip van filmkenner Christian van der Heijden is deze keer 'First man'. / De Miniatuur van theologe Hannie van Dijk gaat over de lastige vragen die Jezus krijgt....

Zaterdag 3 november 2018

Carla Heijtink organiseert een Diner voor Twee voor jonge, drukke stellen om een avond samen door te brengen onder het motto ‘ontdek je lief’. / Reportage over de liederen van Huub Oosterhuis op muziek gezet door Antoine Oomen. Oosterhuis is 85 jaar geworden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn pastor Anton ten Klooster en ds. Janneke Nijboer. Zij spreken o.a. over de non-stop kerkdienst. / Dirk van den Hoven vertelt over de prijs Mantel van Sint Maarten, die vrijdag in Utrecht wordt uitgereikt. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans leven door Stefan Mangnus o.p..

Zaterdag 3 november 2018

Carla Heijtink organiseert een Diner voor Twee voor jonge, drukke stellen om een avond samen door te brengen onder het motto ‘ontdek je lief’. / Reportage over de liederen van Huub Oosterhuis op muziek gezet door Antoine Oomen. Oosterhuis is 85 jaar geworden. / De Beschouwers van het levensbeschouwelijke nieuws zijn pastor Anton ten Klooster en ds. Janneke Nijboer. Zij spreken o.a. over de non-stop kerkdienst. / Dirk van den Hoven vertelt over de prijs Mantel van Sint Maarten, die vrijdag in Utrecht wordt uitgereikt. / Tot slot een Miniatuur over Dominicaans leven door Stefan Mangnus o.p..

Zondag 28 oktober 2018

'Allerheiligen Allerzielen Allerlevenden' is een verhalenviering in Amsterdam, Utrecht en Barneveld. Anne-Christine Girardot vertelt erover. / De Theetuin Heyligenberg bij Amersfoort is door pionier Abel Herzberger nieuw leven ingeblazen samen met veel vrijwilligers. / De Protestantenlezing wordt woensdag gegeven door Ben Tiggelaar, bestsellerauteur en spreker over leiderschap en verandering. / In onze rubriek In de Buurt van God bezoeken we de Heilig Hart Kerk in Arnhem, die omgetoverd is tot een gezondheidscentrum. / Tot slot de miniatuur van theologe Hannie van Dijk bij deze zondag..