Beluister Open Huis in de Zorg


article

Beluister hier fragmenten van de hele week.

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn houden meer dan 1000 zorglocaties in heel Nederland open dag. Tom en Petra gaan ook langs op de open dagen en presenteren Open Huis elke dag op een andere locatie. Via 'gemist' op de website kun je alle fragmenten van de week terugluisteren. Op deze pagina plaatsen we van elke dag de hoogepunten.

---------------------------------------

Maandag 13 maart 2017: Naarderheem, Naarden

Tom belt met minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij is ongelofelijk trots op onze zorgmedewerkers en optimistisch over de Nederlandse gezondheidszorg.

Minister Schippers; 'Ongelofelijk trots op onze zorgmedewerkers'


Het ROC-Midden Nederland organiseert vandaag een heus festival om hun leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg. Petra is in Utrecht om een kijkje te nemen op dat festival en ze volgt een workshop.

Petra staat op de jongerenmanifestatie


Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van de week. Tom belt hem even op!

Maarten van der Weijden ambassadeur Week van de Zorg


---------------------------------------

Dinsdag 14 maart 2017: Apotheek, Oudewater

Vandaag zijn we te gast in de apotheek van Manon Berretty-van der Snoek. Zij vertelt aan Tom over haar bijzondere vak. Wat blijkt, een apotheker is vooral heel veel aan het controleren.

En apotheker is vooral veel aan het controleren


Claudia Willems werkt in drie ziekenhuizen in het zuiden van ons land als medisch tatoeëerder. Wat houdt haar beroep precies in en waarom doet ze het al 17 jaar lang? Ze vertelt er enthousiast over in Open Huis in de Zorg.

Claudia zet medische tatoeages


In de aanloop naar de verkiezingen checken de studenten van Nieuwscheckers voor Open Huis politieke uitspraken. Deze week dook Anouk de Bruijn in de zorguitspraken van de politici.

Zorguitspraken politiek onder de loep


Woensdag 15 maart 2017: Zorggroep Vechtstreek, Breukelen

Op verkiezingswoensdag is Tom met de studio neergestreken bij zorggroep Vechtstreek in Breukelen. Sophia Bos werkt op de besloten afdeling en hoopt dat veel jongeren het verzorgende vak gaan omarmen.

'Voor de zorg moet een mensenmens zijn'


Verslaggever Zegert van der Linde is vandaag in Utrecht. Daar wordt de Zorgtotaal Beurs gehouden. Op die beurs kun je zelfs leren hoe je een infuus inbrengt. Dat is een kolfje naar zijn hand!

Verslaggever Zegert leert infuusprikken


Deze week reiken we elke dag een heldenmedaille uit aan een held uit de zorg. Vandaag was Fenny Harke de gelukkige. Normaal bellen we de held in kwestie, maar vandaag doen we het ietsje anders...

Paulien verrast haar moeder met heldenmedaille


Donderdag 16 maart 2017: Sherpa, Baarn

Vandaag zijn we te gast bij één van de locaties van Sherpa in Baarn. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. En vandaag is er een Sherpaflex-solliciatiedag, want ook hier is behoefte aan extra personeel.

De sollicitatiedag van Sherpa is net Boer Zoekt Vrouw


Een mantelzorgwoning in de tuin. Is dat nou een hoop gedoe? Vroeger wel, daar weet Hetty Witteveen alles van. Gelukkig is het nu een stuk eenvoudiger. Hetty vertelt erover in Open Huis.

Hetty lobbyde bij Jet Bussemaker voor een aanleunwoning


Als je vandaag solliciteert bij Sherpa, kun je gelijk meelopen. Verslaggever Zegert haalde sollicitant Anne op van haar meeloopmiddag. Ze heeft het naar haar zin gehad!

Anne kan wel aan de slag bij Sherpa


Vrijdag 17 maart 2017: Natuurboerderij Brinkhorst, Amersfoort

Op Natuurboerderij Brinkhorst in Amersfoort Vathorst werken cliënten van onder andere zorgorganisatie Amperpoort. De cliënten hebben een verstandelijke beperking.


'Geen dag hetzelfde op de boerderij'


Bij hoge uitzondering mocht Petra bij de pasgeboren lammetjes kijken. Ze waren nog geen uur oud...

Petra bij de pasgeboren lammetjes


Ieder vak heeft zijn jargon. Weet jij bijvoorbeeld wat een orthopedisch technoloog doet? Mark van der Pluijm is zo'n orthopedisch technoloog en vertelt over zijn werk in Open Huis in de Zorg.

Dit doet een technologisch orthopeed


Computers maken kunsthanden slim


Zaterdag 18 maart 2017: Franciscus Vlietland Ziekenhuis

Wij sluiten de week af in het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Het is niet alleen Open Huis, maar ook Open Dag vandaag. De hele dag lopen mensen rond om van alles te bekijken, te proberen en te leren.

Franciscus Vlietland ziekenhuis opent deuren voor publiek


Op het kinderplein kon je terecht met je zieke pop of knuffel.

Op bezoek bij de poppendokter!


Het zit er alweer op! Hoe was de Open Dag? Petra praat met communicatiemanager Silvia van Prooyen.

Het zit erop! Hoe was de Open Dag?