Joke Buis

03-10-2020

‘Ik ben niet Joke de Heer’

In Onderweg is Joke Buis te gast. U kent haar ongetwijfeld van de prachtige Johannes de Heer-liederen die ze in een nieuw jasje stak en uitbracht op CD de afgelopen jaren. Maar ze is iets nieuws gaan doen. Ze brengt niet langer alleen de oude vertrouwde liederen, maar brengt haar éigen liederen ten gehore. Want hoewel ze trots is op haar vertolkingen van Johannes de Heer zegt ze met een glimlach: ‘Ik ben niet Joke de Heer’. Het uitbrengen van eigen werk is een enorme stap voor iemand die lang twijfelde aan zichzelf. Nu straalt ze zelfvertrouwen uit, die geworteld is in de liefde van God die haar nooit in de steek laat. 
 
In gesprek met Elsbeth vertelt ze over haar jeugd in Leiden. Ze zegt: ‘Ik dacht dat er niemand was in Leiden die geloofde’. Ook vertelt ze over haar schooltijd niet altijd makkelijk was omdat ze gepest werd. Joke ging uiteindelijk zingen in de band van Kees Kraayenoord, dat was belangrijke stap in haar leven en carrière als zangers. Wanneer haar nieuwe album met eigen liedjes uitkomt is nog even de vraag. Vanwege corona treedt Joke momenteel minder op en daardoor laat deze nieuwe muziek ook nog even op zich wachten. ‘Alles ligt open en we zien het wel’, zegt Joke. Elsbeth Gruteke is een uur lang met haar in gesprek over haar werk, haar geloof en haar leven. 


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties