Freek de Jonge


Uitzending 29 december

‘Ik ben niet bang voor de dood, niet iemand die dat ziet als een lelijke onderbreking’


Onderweg (29 december 2018)

© ANP

In de laatste uitzending van Onderweg van 2018 praat Elsbeth Gruteke met cabaretier Freek de Jonge, die dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als professioneel theatermaker viert en komend jaar 75 jaar wordt. Op 8 november 1968 deed hij samen met Bram Vermeulen als duo Neerlands Hoop mee aan het Camaretten-festival in Delft. De rest kunnen we inmiddels geschiedenis noemen. Tientallen voorstellingen, televisieprogramma's, boeken, liedjes en films volgen. Ook dit jaar zat hij niet stil, zo 'woonde' hij samen met echtgenote Hella anderhalve maand lang van 10 uur 's morgens tot 5 uur 's middags in het Groninger Museum waarbij ze samen live optraden, gesprekken hadden met tal van mensen, interviews hielden met BN'ers en er ook voorstellingen waren van anderen. Inmiddels toert hij met een nieuwe solovoorstelling door Nederland; De Suppoost. Met Freek blikt Elsbeth terug op dit jaar, praat ze over de secularisatie van Nederland en zijn eigen rol hierin, over zijn (on)geloof en over de dood.

Playlist

Boudewijn de Groot-De Vondeling van Ameland
Amy Winehouse-Back to Black
Rolling Stones-Time Is On My Side


Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 reacties

Geschreven door:  

Valentijn

24 maart 2019 - 09:48 uur

Wat een walgelijke, onsportieve eikel die salon socialist, die Freek de Jonge, die vent is bekijken of luisteren niet waard, hij doet hetzelfde net als de hele linkse betweters, om een hele grote groep stemmers weg te zetten. Geen land zal accepteren dat de eigen bevolking een minderheid wordt.