Elsbeth GrutekeCarrière

Elsbeth wordt op 23 januari 1965 geboren in Wageningen. Tijdens haar kindertijd een aantal jaren in Mozambique. Op twaalfjarige leeftijd komt de niet-christelijk opgegroeide Elsbeth tot geloof als een lerares haar op een eenvoudige manier het evangelie uitlegt. Dat geloof laat haar nooit meer los. Journalist wilde ze al op jonge leeftijd worden. Haar eerste interviews maakte ze met een kleine cassetterecorder.

Radioprogramma's

Na haar eindexamen vwo gaat Elsbeth in Amsterdam Geschiedenis studeren. Direct na haar studie solliciteert Elsbeth bij de Evangelische Omroep, waar ze begint als redacteur bij het nieuwe programma Het Elfde Uur. Na twee jaar maakt ze de overstap naar de het NPO Radio 1-programma Tijdsein. Later werkt ze voor het programma De Ochtenden en Dit is de Dag op dezelfde zender. Momenteel presenteert ze Musica Religiosa (op NPO Radio 4) en Onderweg (op NPO Radio 5).

NPO Radio 5

Vier jaar later maakt ze de overstap naar het Radio 1 Journaal om daar nog weer vier jaar later op terug te komen en weer bij de EO te gaan werken. Via een baan als redacteur werkt ze zich op tot presentator van de opvolger van Tijdsein: het NPO Radio 1-programma De Ochtenden. Behalve dat nam Elsbeth ook de presentatie van Metterdaad Radio voor haar rekening op NPO Radio 5.