Volgspot

Sinterklaasgedichtenservice

KRO-NCRV
foto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Sinterklaasgedichtenservice

Jan J. Pieterse en Arie van der Wulp helpen jou!

KRO-NCRV programma Volgspot organiseerde dit jaar voor de 27e keer de Sinterklaasgedichtenservice. Jan J. Pieterse en Arie van der Wulp bedachten al die jaren geleden een manier om radioluisteraars te helpen met hun dichtstress. Inmiddels is het een traditie en niet meer weg te denken van NPO Radio 5.

Jan was op zoek naar een gedicht voor schoondochter Conny. Arie van der Wulp kwam tot zijn redding. Niet gemakkelijk met de bijzondere cadeau's die Conny op haar verlanglijstje had gezet.

foto: Eigen foto

Het tweede gedicht was voor Yme van zijn moeder Gerda! Gerda zat met de handen in het haar. Maar gelukkig was daar Jan J. Pieterse.

foto: Eigen foto

Gedicht voor Yme!

Nel belde in alles stress op: HELP mij met een gedicht voor mijn zoon Koen. Hij kitesurft heel graag en ik heb een zo goedkoop mogelijk horloge voor hem gekocht. Nu nog een gedicht! Arie van der Wulp stond klaar om Nel te helpen.

Nel voor Koen

foto: Eigen foto

We kregen een appje binnen van Wilma voor een gedicht voor haar vriend Jan: Goedenavond. Wat fijn dat er weer de gedichtenservice is. Ik wil heel graag een gedicht aanvragen voor vriend Jan. Jan is 86 jaar en een enorme cultuur freak. Zowel muziek, musea, theater , cabaret enzv. Afgelopen zomer is Jan in de Ban geraakt van Hendrik Jan Bökkers, Jan wilde absoluut in levende lijve een optreden bijwonen. En dat is gelukt, hij is afgereisd naar Raalte, het Hoftheater. Jan heeft daar de avond van zijn leven gehad. Hij heeft genoten en was helemaal flabbercasted van Hendrik Jan. Ik heb voor Jan een beker gekocht met de afbeelding, bökkers.

Nou Wilma, wij zijn aan de slag gegaan voor je!

foto: Eigen foto

Oma Diny vroeg een gedicht aan voor Mats en Jelle! Nou Diny, jij vraagt, wij schrijven! Jan J. Pieterse ging er lekker voor zitten.

foto: Eigen foto

Joke wilde niet veel vertellen over haar schoonzoon Patrick. Toch lukte het het Arie van der Wulp om een gedicht te schrijven voor Patrick.

foto: Eigen bijdrage

De 11-jarige Tom moet een gedicht schrijven voor zijn klasgenootje Jet. Met de prachtige surprise komt het wel goed, maar het gedicht was een stuk lastiger. Zijn moeder gaf hem daarom op voor de gedichtenservice.

foto: Eigen foto