Naar homepage
TinekeShow

14 & 15 februari

  1. Nieuwschevron right
  2. 14 & 15 februari

Het weekend begint pas als je vrijdagmiddag tot 10 kunt tellen! Luister gezellig naar Tineke met heerlijke live muziek. Deze week ontvangt ze Musical De Jantjes en Danny de Munk!

Op zaterdag hoor je de beste muziek uit de jaren 60, want de Week van de Jaren '60 start zaterdag 15 februari!

Vrijdag 14 februari

De beroemde musical De Jantjes bestaat 100 jaar en ter ere daarvan wordt dit beroemde stuk van Herman Bouber vanaf maart in ‘t Zonnehuis in Amsterdam opgevoerd. In een nieuwe bewerking komen natuurlijk de beroemde liedjes zoals ‘O Mooie Westertoren’ en ‘Je Bent Niet Mooi, Je Bent Geen Knappe Vrouw’ voorbij.

Zanger Danny de Munk blaast deze maand 50 kaarsjes uit en zit ook al bijna 40 jaar in het vak. Hoog tijd om dus weer met nieuwe muziek terug naar zijn muzikale roots te gaan of zoals hij zelf zegt: van Oud naar Goud!

Wil jij een keertje langskomen in de studio? Dat kan! Meld je aan via deze link.

Zaterdag 15 februari

Op zaterdag draait Tineke de mooiste muziek uit de jaren 60. De muziek ga je écht herleven, want de muziek uit die tijd klinkt ook weer als toen: NPO Radio 5 zal de hele week in mono uitzenden.

Tijdens de Week van de Jaren 60 is volop muziek te horen van sixties-helden zoals Creedence Clearwater Revival, Boudewijn de Groot, Cliff Richard, Édith Piaf, Golden Earring en Elvis Presley. Daarnaast passeren ook tal van klassieke radiofragmenten de revue: het verslag van de maanlanding, het huwelijk van Beatrix, de legendarische ‘ik ga bij Japie wonen’-reclamespot, historische hersengymnastiek, memorabele jingles, maar ook berichten voor land- en tuinbouw van weleer.

Van welke parel uit de Jaren 60 word jij blij?

Jij kunt meedoen aan het programma, door jouw blijmaker op te geven Laat het via deze link weten, en vul het formulier in.