Naar homepage
NPO Radio 5

Seventies filmmagie

  1. Nieuwschevron right
  2. Seventies filmmagie

Van de dramatische climax in The Deer Hunter tot de familie-intriges in The Godfather: Deze klassiekers horen bij de favorieten van onze presentatoren!

Tineke de Nooij kiest M*A*S*H

Bij velen ook bekend als televisieserie, maar het begon allemaal bij de film. Het verhaal van de Amerikaanse dokters in Korea is gevuld met drama, realisme en een flinke dosis geniale zwarte humor

Ron Kas & Yvonne Sprunken kiezen One Flew Over The Cuckoo's Nest

Deze boekverfilming zette Jack Nicholson voorgoed op de kaart en vertelt het inspirerende verhaal van een klein maar intens gevecht in een hopeloze situatie. De scenes tussen hoofdrollen McMurphy en zuster Ratched zijn als vuurwerk

Jan Steeman kiest Moonraker

Tja, ook de Jaren Zeventig zijn niet compleet zonder James Bond... De zeer vermakelijke bracht gentleman Roger Moore als 007 naar nieuwe hoogten: lasers, martini en mooie dames alom!

Wilfred Kemp kiest Kramer vs Kramer

Wat gebeurt er als de oorlog uitbreekt met de liefde van je leven? Kramer vs Kramer imponeerde dankzij Meryl Streep en Dustin Hoffman de hele wereld... Zin In Weekend presentator Wilfred Kemp hoorde daar zeker bij.

Kick van der Veer kiest The Deer Hunter

Niemand bleef onberoerd na terugkomst uit Vietnam, ook niet deze groep doodgewonde dorpsmannen... Een heftige film, die ook Kick van der Veer raakte.

Henkjan Smits kiest The Godfather

Don Corleone en zijn kornuiten vallen langzaam uiteen in het epos, waarvan deel 1 in 1972 uitkwam. Marlon Brando, Robert de Niro en Al Pacino schreven geschiedenis!