NPO Radio 5

Van niet lezend tot boekenverslindster

  1. Nieuwschevron right
  2. Van niet lezend tot boekenverslindster

"Zo lang stilgestaan, al die jaren schuilend voor de regen..." Zo begint het lied dat Mandy samen schreef met Leonie Meijer.

Hijlco Span koppelt tijdens de Week van de Alfabetisering Nederlandse singer-songwriters aan taalambassadeurs van de Stichting Lezen & Schrijven. Verslaggever Joris Kreugel leert ze elke dag kennen.

Mandy Bierhuize

Voor de ex-laaggeletterde Mandy is de wereld nu een stuk mooier. Het was door vele verhuizingen in haar jeugd op school zwaar, en daar kwam later ook nog eens de diagnose dyslexie bij. Mandy voelde zich lange tijd als een eenling.

Nederlandse lessen maakten een groot verschil:

Bezig blijven

Lieve mensen om haar heen hebben uitzonderlijk goed geholpen. In de vakantie gaat Mandy nu zo door 5 boeken heen, en communiceren met mensen geeft veel meer rust. Het lied dat ze wil gaan schrijven moet dan gaan over hoe ze nu in het leven staat:

'Woord voor woord keer ik het tij'

In Volgspot bracht Leonie Meijer het lied live ten gehore, met Mandy erbij in de studio. De tekst vatte Mandy's ervaringen precies samen.

"Ik ben er effe van de leg van... Het is een kadootje, dit", vertelde de ontroerde Mandy, die door de muziek geraakt was.